Tip: haal meer uit de accu van je Android-toestel met LeanDroid

Gijs Ettes
26 oktober 2014, 11:10
1 min leestijd
Tip: haal meer uit de accu van je Android-toestel met LeanDroid
LeanDroid accu tip

LeanDroid is al langer beschikbaar in Google Play, maar niettemin het vermelden waard. Met deze kleine app (slechts 205 kb groot) kun je namelijk op een simpele manier meer halen uit de accu van je Android-smartphone of -tablet. De werking van LeonDroid is simpel: de app schakelt op een slimme manier verbindingen uit als je deze niet meer nodig hebt om zo de batterij van je toestel te ontzien. Je hoeft de app alleen te downloaden, installeren en starten en vervolgens doet hij zijn werk op de achtergrond.

Vanuit het startscherm van LeanDroid kun je bepalen welke verbindingen (wifi, 3G/4G of bluetooth) worden uitgeschakeld als je je toestel niet gebruikt. Je kunt bepalen na hoeveel minuten de verbindingen uitgeschakeld worden nadat je het scherm uitzet. Ook kun je vanuit de app aangeven wanneer verbindingen weer aangaan, zodat je toestel de mogelijkheid heeft om nieuwe mails en berichten op te halen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over LeanDroid

LeanDroid accu

LeanDroid heeft ook een aantal geavanceerd opties waarvoor een in-app aankoop is benodigd. Zo kun je instellen tussen welke tijdstippen verbindingen niet uitgezet mogen worden. De gratis versie van de app heeft wat ons betreft echter voldoende opties.

Handig is dat je kunt bepalen dat bijvoorbeeld elke 30, 40 of 50 minuten eventjes de verbindingen worden ingeschakeld voor het ophalen van achtergrondgegevens. Daarbij kun je wifi de prioriteit geven, zodat je toestel niet je databundel opsoupeert als het is verbonden met wifi. De handige app is via onderstaande link gratis te downloaden en vereist tenminste Android 2.3.3.

Download LeanDroid in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu