LEGO Bionicle: speelgoedreeks komt tot leven in nieuwe game

Wouter Nijsen
2 januari 2015, 11:36
2 min leestijd
LEGO Bionicle: speelgoedreeks komt tot leven in nieuwe game

LEGO begint 2015 met een nieuwe Android-game die gebaseerd is op de Bionicle-reeks. Het spelletje is vanaf vandaag gratis in Google Play te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Gebaseerd op de populaire speelgoedreeks

LEGO Bionicle

In LEGO Bionicle  speel je met de personages uit de gelijknamige  speelgoedreeks, die je wellicht nog kent van een aantal jaren geleden. Bionicle was destijds een erg populair onderdeel van LEGO  en maakt middels deze nieuwe Android-game een comeback. De opzet van het spelletje  is simpel: je kiest één van de zes beschikbare personages en doorloopt het verhaal door in de levels  je vijanden te verslaan. Dit doe je uiteraard wel met een doel, want het is de bedoeling om de verloren maskers terug te vinden. Ook kun je tijdens de game een honderdtal verschillende LEGO-onderdelen bijeen rapen, al is dat alleen voor de echte verzamelaars interessant.

Het vechtsysteem en de besturing van de game zijn vrij eenvoudig. Zo tik je op het scherm om je personage te laten lopen en druk je op vijanden om ze aan te vallen. Dit werkt verassend goed  en zorgt ervoor dat de actie in de game behapbaar blijft.  Wil je je vaardigheden uitgebreider testen, dan kun je terecht in de zogenoemde eindeloze levels. In deze uitdagende werelden neem je het op tegen golven van vijanden, wat de game lekker uitdagend maakt. Dit  is vooral leuk wanneer je even geen trek hebt in de verhalende modus en je liever op de actie stort.

Ook fijn is het feit dat LEGO ervoor heeft gekozen om LEGO Bionicle volledig gratis in Google Play te zetten. Zo zijn er geen vervelende in-app-aankopen aanwezig die je tijdens het spelen storen of je er van weerhouden om verder in de game te raken. Gratis is dus écht gratis.

LEGO Bionicle downloaden

Wil je LEGO Bionicle eens proberen, dan kun je de game via de onderstaande link downloaden. Zorg dat je voor de installatie beschikt over 277MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0.3 of hoger.

Download LEGO Bionicle in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu