De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Lenka: monochrome foto-app met minimale opties

Wouter Nijsen
31 mei 2015, 11:11
1 min leestijd
Lenka: monochrome foto-app met minimale opties

Lenka is een nieuwe foto-app voor Android die je prachtige monochrome foto`s laat schieten en bewerken. Zo maak je echt iets unieks.

Lees verder na de advertentie.

Monochrome foto`s maken met Lenka

Google Play staat vol met foto-apps, maar zo en dan verschijnt er eentje die echt de moeite waard is. Waar veel foto-apps met al hun opties je laten verdrinken in alle mogelijkheden die je hebt, is Lenka specifiek gericht  op het maken van monochrome foto`s. Lenka is een applicatie van Kevin Abosch, een bekende fotograaf uit Ierland en sinds een aantal dagen voor Android beschikbaar.

Hoewel veel foto-apps wel een monochroom filter of effect bevatten, gaat dit met Lenka iets anders in z`n werk. Je schiet namelijk automatisch kiekjes in zwart-wit, zonder dat je daar een optie voor hoeft in te schakelen. Dat zorgt ervoor dat je realtime kunt kijken hoe beelden eruit zien, wat vooral zijn voordelen heeft bij het bewerken van de foto`s.

Je moet echter  niet teveel verwachten van de bewerkingsopties die je met Lenka hebt. Zo is het wel mogelijk om te spelen met de autofocus, kun je lichtbronnen verzachten en geef je foto`s aan de hand van een slider een warmere of koelere kleur. Uiteraard is er ook de optie om afbeeldingen  te draaien en bij te snijden, maar dat blijft het bij.

Lenka voor Android downloaden

Lenka is een fijne foto-app, maar heeft momenteel niet heel veel om het lijf. Toch is `ie zeker de moeite waard om eens te proberen. De app is helemaal gratis te gebruiken, 1,1MB groot en vereist Android 4.1 of hoger voor de installatie. Downloaden kan via de link hieronder.

Download Lenka in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu