Lens Launcher: fijne homescreenvervanger voor grote smartphones

Wouter Nijsen
13 juli 2016, 16:58
2 min leestijd
Lens Launcher: fijne homescreenvervanger voor grote smartphones

Heb je een smartphone met een (te) groot scherm, dan moet je Lens Launcher eens proberen. Met deze homescreenvervanger maak je beter gebruik van de mogelijkheden van het  grote display.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Lens Launcher

Anno 2016 worden er eigenlijk geen kleine smartphones meer uitgebracht. Vrijwel elke telefoon heeft een 5 inch-scherm of groter, wat zowel voor- als nadelen met zich meebrengt. Een mooi, groot display is fijn voor multimediadoeleinden en browsen, maar zorgt er ook voor dat je smartphone minder handzaam is.

Omdat app-icoontjes in Android standaard vrij groot zijn, kun je niet optimaal gebruikmaken van het grote schermoppervlak. Hoewel je iets meer apps op het homescreen kwijt kunt, wordt het overgrote gedeelte in een app-drawer geplaatst. Met de app Lens Launcher, die onderdeel uitmaakt van Android Experiments, is er echter een alternatief.

Lens Launcher is een launcher die app-icoontjes verkleint en ze allemaal op het homescreen plaatst. Je vinger fungeert als een soort vergrootglas, waarbij je over het scherm veegt om in te zoomen op een bepaalde app. Applicaties worden automatisch volgorde getoond en selecteer je door er met je vinger op te blijven staan.

In de instellingen vind je een aantal handige opties. Zo ondersteunt de launcher  icon packs en kun je instellen welke app  je als standaard startscherm wil gebruiken. Ook kun je per app aangeven of ze op je homescreen getoond moeten worden, waardoor je zelf kunt bepalen hoe vol het scherm komt te staan. Helaas kun je geen widgets gebruiken met Lens Launcher.

Download de launcher

Lens Launcher is via onderstaande link gratis te downloaden. De app werd onlangs geüpdatet voor Android Nougat en kan met de splitscreenmodus worden gebruikt. Voor de installatie is 2,1MB aan vrije opslagruimte en Android 4.1 of hoger vereist.

Download Lens Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu