De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met Letgo kun je makkelijk tweedehands spullen verhandelen

Rick van der Veer
14 februari 2017, 17:09
2 min leestijd
Met Letgo kun je makkelijk tweedehands spullen verhandelen

Als je tweedehands spullen wil kopen of verkopen denk je al snel aan websites als Marktplaats of eBay. Met Letgo kun je rechtstreeks vanuit een app spullen kopen en verkopen aan mensen bij jou in de buurt.

Lees verder na de advertentie.

Tweedehands spullen verhandelen met Letgo

Letgo maakt gebruik van de mogelijkheden van je smartphone om je spullen te laten kopen en verkopen. Door de app toegang te geven tot je locatie kun je binnen een straal van een kilometer zien wat er in de aanbieding is in je directe omgeving. Verder dan dit gaat de app niet, want de insteek is om op kleine schaal spullen uit te wisselen.

Om een nieuwe advertentie te plaatsen hoef je maar weinig te doen. Na het uploaden van één of meerdere foto’s van wat je wil verkopen schrijf je een korte beschrijving. Daarna kan iedereen met de app je advertentie zien.

De app biedt je alles wat je nodig hebt om een transactie af te kunnen ronden. Vanaf het advertentiescherm kun je meteen een bericht sturen naar een adverteerder of koper om een afspraak te maken. Ook kun je iemands profiel opvragen om te kijken of de advertentie betrouwbaar is.

Letgo heeft ook een sociaal aspect. Door je Facebook-account aan Letgo te linken kun je bijhouden wat je vrienden doen op de virtuele handelsplaats. Daarnaast kun je bij verkopers en kopers zien hoeveel gemeenschappelijke vrienden jij met die persoon hebt. Op deze manier is Letgo een stuk kleinschaliger en vertrouwder dan bijvoorbeeld Marktplaats. Het is uiteraard niet verplicht om Facebook te gebruiken, maar de kans op succes is in dat geval wel kleiner.

Letgo downloaden

Letgo is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.0 of hoger nodig.

Download Letgo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu