Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Letterboxd: sociale film-app nu ook voor Android

Wouter Nijsen
30 augustus 2017, 13:58
2 min leestijd
Letterboxd: sociale film-app nu ook voor Android

Letterboxd is een populaire website voor filmliefhebbers waarmee je bijhoudt welke films je allemaal hebt gezien. Er was al een iOS-app, maar nu kun je de dienst ook gebruiken op je Android. Dit is waarom de app de moeite waard is.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Letterboxd

Ben je een echte filmhebber, dan ben je misschien bekend met Letterboxd. Deze sociale filmsite laat gebruikers hun watchlist opstellen, beoordelingen en reviews toekennen aan films en andere mensen volgen. Op deze manier houdt men precies bij welke films ze hebben gezien, en welke ze nog willen checken. Klinkt simpel, maar Letterboxd is al handig wanneer je meerdere films per week kijkt.

Net als de website ziet de Android-app van Letterboxd er fraai uit. Op de startpagina zie je filmposters van populaire en nieuwe films, die je vrienden kijken of volgens de dienst de moeite waard zijn. De app heeft een Netflix-achtige interface, waarbij films met mooie posters worden weergegeven. Hier staat ook een synopsis, trailer en beoordeling bij.

Letterboxd is zonder account te gebruiken, zodat je een overzicht krijgt van populaire films, lijstjes en reviews die zijn geplaatst. Het is echter leuker om een account aan te maken, zodat je de app kunt gebruiken als kijklijst en makkelijker in contact komt met vrienden en andere gebruikers.

Heb je dit gedaan, dan zie je een soort tijdlijn met alle activiteit van de mensen die je volgt. Zo kun je nieuwe films ontdekken, ze toevoegen aan je eigen lijst en zien welke recensies je vrienden de moeite waard vinden. Alle filminformatie wordt overigens aangeleverd door TMDB (The Movie Database), een vrij complete filmdatabase.

Letterboxd voor Android downloaden

Wil je Letterboxd een kans geven, dan kun je de app via onderstaande link gratis downloaden. De applicatie weegt 13MB en werkt op alle apparaten met Android 4.4 of hoger.

Download Letterboxd in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu