De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gebruik je smartphone als lightsaber in deze Star Wars-webgame

Gijs Ettes
16 december 2015, 9:09
1 min leestijd
Gebruik je smartphone als lightsaber in deze Star Wars-webgame

Vanavond bereikt de gekte rondom de laatste Star Wars zijn hoogtepunt als de film in première gaat in de Benelux. Om de tijd te doden, kun je de webgame Lightsaber Escape spelen waarin je je smartphone als lichtzwaard gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Lightsaber Escape

Door vanuit de Chrome op je pc of Mac naar deze pagina te gaan kun je Lightsaber Escape, zoals de webgame heet, starten. Daarbij is het de bedoeling dat je met de Chrome-browser op je smartphone naar de url gaat die wordt aangegeven, waarna je je toestel kunt kalibreren en meteen kunt spelen. In het spel moet je met je lichtzwaard schoten van Stormtroopers afweren  om ze vervolgens  weer retour afzender te sturen. Helaas is het niet mogelijk om ‘echte’ lichtzwaardvechten te voeren.

lightsaber escape

Daarnaast lijkt de webgame wat moeite te hebben om je smartphone te volgen, waardoor je tijdens het spelen regelmatig opnieuw moet kalibreren. Voor de echte fans is het niettemin een geinig spelletje om een keer te spelen. Ben je op zoek naar meer diepgang, check dan ons overzicht met de beste 8 Star Wars-games.

Ben je een fervent Facebooker, dan kun je overigens ook je profielfoto van een lightsaber voorzien.  Ga naar deze Facebook-pagina, open de foto waarop Finn een lichtzwaard vasthoudt en kies voor de button `probeer het`. Facebook laat je vervolgens kiezen tussen thema`s en of je het lichtzwaard van de Lichte (optie `Star Wars Movies`) of de Duistere Kant  (optie `Star Wars`) in wilt  stellen.

Druk  op `Als profielfoto gebruiken` om de door jouw gekozen variant aan al je Facebook-vrienden te tonen. Overigens is het ook mogelijk te selecteren na welke tijd je profielfoto weer ontdaan moet worden van het Star Wars-tintje.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu