De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

LINGO keert binnenkort terug als game voor Android

Jarno Stinissen
29 februari 2016, 16:13
2 min leestijd
LINGO keert binnenkort terug als game voor Android

LINGO werd in 2014 van de buis gehaald, maar keert binnenkort terug in de vorm van een mobiele game  voor iOS en Android.

Lees verder na de advertentie.

Wedergeboorte  van LINGO

LINGO hield er na 27 trouwe dienstjaren mee op wegens  tegenvallende kijkcijfers. Volgens voormalig LINGO-eindredacteur Ton Verleg hebben sindsdien veel fans van het tv-spelletje zich afgevraagd of en wanneer het spel ooit zou terugkomen.  Met de officiële LINGO-app komt er eindelijk een alternatief voor alle trouwe fans.

De game  is al een tijdje beschikbaar in België, maar nog niet te downloaden in Nederland. De  LINGO-app  heeft dezelfde insteek als Wordfeud; je kunt tegen (on)bekenden spelen, chatten en er zijn pushnotificaties die laten weten als jij aan de beurt bent.

https://vimeo.com/143983344

Lange testfase

De Utrechtse game-ontwikkelaar Pauzeplay zocht contact op met de voormalig LINGO-eindredacteur en overtuigde hem na een succesvolle pitch mee te werken aan een officiële app. Nadat ook de licentiegever akkoord ging en Pauzeplay het benodigde investeringsgeld ophaalde, ging de ontwikkelaar aan de slag. In 2014 werd de eerste testversie gelanceerd en na een kleine twee jaar testen is de LINGO-app bijna klaar voor de release  op Android.

Het doel van LINGO is in al die tijd niet  veranderd: je moet in vijf beurten een zesletter-woord raden, waarvan in het begin alleen de eerste letter bekend is. Wanneer je in de buurt komt van het gezochte woord, verschijnen steeds meer letters die bij het gezochte woord horen. Wanneer je uiteindelijk het woord goed geraden hebt, mag je twee ballen uit de ballenbak halen (blauw, rood en groen) waarmee je getallen op een kaart kunt afstrepen. Wanneer je vijf getallen op een rij hebt, kun je spreken van LINGO.

LINGO-app release

De LINGO-app wordt binnenkort beschikbaar gemaakt voor de  gebruikers van de Play Store in Nederland. In België is de app al een tijdje gratis te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu