De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Link Bubble Browser kan nu advertenties en trackers blokkeren

Gijs Ettes
8 februari 2016, 16:11
2 min leestijd
Link Bubble Browser kan nu advertenties en trackers blokkeren

De slimme Link Bubble Browser, die het sneller en gemakkelijker maakt om meerdere pagina`s te openen, is van een update voorzien die onder meer een adblockfunctie introduceert.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de Link Bubble Browser-update

link bubble browser

De functie  is via `Instellingen > Meer` te vinden en zorgt ervoor dat advertenties op websites worden geblokkeerd. Dat moet zowel data als accu besparen, al ontneem je websites hiermee wel belangrijke advertentie-inkomsten. Het is daarom gepast om sites die je een warm hart toedraagt toe te voegen aan de witte lijst. In Link Bubble Browser is dat helaas (nog) niet mogelijk.

Wel zijn er in de instellingen nog twee andere opties toegevoegd: `HTTPS Everywhere` en `Tracking Protection Mode`. Eerstgenoemde zorgt ervoor dat gebruikers automatisch naar https-versies van pagina’s worden doorgesluisd. Door een  vinkje achter Tracking Protection Mode te zetten, voorkom je dat trackers van bijvoorbeeld adverteerders jouw internetgedrag kunnen volgen.

Versie 1.8.1 van de Link Bubble Browser brengt verder foutoplossingen met zich mee en is gratis te downloaden in de Play Store. De applicatie vereist Android 4.1+ en tenminste 3,3MB aan vrije opslagruimte.

Download Link Bubble Browser in Google Play (gratis)

Slimme browser vermindert wachttijden

Link Bubble Browser werd aanvankelijk ontwikkeld door Chris Lacy, die zich al jaren ergerde aan mobiele browsers. Het idee achter Link Bubble is dat je direct van app naar app wordt doorgestuurd zonder tussenkomst van een  browser. Neem als voorbeeld Twitter: normaal moet je, als er in een tweet twee linkjes staan, op één van de twee klikken, wachten totdat de browser opstart en de pagina is geladen.  Daarop moet je weer terug naar Twitter om voor het tweede linkje hetzelfde proces te doorlopen.

Hetzelfde probleem doet zich voor als je in Twitter op een link naar Instagram drukt. Dan opent er vanzelf een browser, waarna je na enkele seconden wordt doorgestuurd naar de applicatie van Instagram. Omslachtig en allesbehalve doeltreffend. Met Link Bubble worden alle tussenstappen overgeslagen en starten applicaties automatisch op. De Android-browser zorgt  er daarnaast voor dat links uit apps in de achtergrond worden geladen en dat de site  zich pas toont als het hele proces voltooid is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu