Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

LinkedIn geeft gedateerde Android-app eindelijk redesign

Gijs Ettes
10 november 2015, 10:15
2 min leestijd
LinkedIn geeft gedateerde Android-app eindelijk redesign

LinkedIn heeft zijn app voor Android van een update voorzien die onder meer het design aanpakt. De zakelijke app is eindelijk in een Material Design-jasje gestoken en past daardoor beter in het huidige ontwerp van Googles besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Deze verbeteringen brengt LinkedIn 4.0

Het ietwat gedateerde ontwerp van LinkedIn is in de laatste versie eindelijk op de schop gegaan. Bovenin vind je nu vijf knoppen om te wisselen tussen de tabbladen Feed, Profiel, Berichten, Netwerkoverzicht en Zoeken.  Met een aantal opties kun je ditmaal de nieuwsfeed naar je hand zetten, zodat je naast nieuws van vakgenoten ook bijvoorbeeld berichten over technologie, innovatie en persoonlijke ontwikkeling ziet. Heb je geen zin in zo’n aangepaste feed, dan kun je ook de oude indeling gebruiken.

Het netwerkoverzicht bevat  updates van personen met wie je een connectie hebt. Updates worden getoond als kaarten die je naar links of rechts kunt vegen om te sluiten. Daarnaast heb je de optie om mensen te feliciteren met een nieuwe baan of verjaardag. Onder de kaarten vind je het welbekende overzicht met mensen die je mogelijk kent, maar waarmee je nog geen connectie hebt. Met een druk op de knop kun je ze verwijderen of uitnodigen om te ‘linken’.

De andere tabbladen in de app zijn vrijwel ongewijzigd. Zo kun je bij je profiel je instellingen aanpassen en checken hoeveel bezoekers je profiel heeft gehad. Ook zie je in één oogopslag door hoeveel mensen je laatst gedeelde bericht is gelezen. Bij berichten vind je alle privéberichten die je onlangs hebt gestuurd. Rechtsonder is een ronde actieknop te vinden voor het sturen van een nieuw bericht. De zoekfunctie werkt zoals je gewend bent en toont recente zoekopdrachten op een overzichtelijke manier.

LinkedIn 4.0 downloaden

De laatste versie van LinkedIn werkt met Android 2.3+ en neemt circa 67MB in op je toestel. De app is gratis te downloaden via onderstaande link of handmatig via deze website.

Download LinkedIn in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu