Instagram laat je nu filters gebruiken tijdens live video

Rick van der Veer
22 september 2017, 10:40
1 min leestijd
Instagram laat je nu filters gebruiken tijdens live video

Instagram heeft de filters uit Stories uitgerold voor zijn livestream-functie. Nu kun je jezelf dus ook live vermommen als dier of een bril opzetten.

Lees verder na de advertentie.

Live Instagram-filters gebruiken

Filters zijn al langere tijd een belangrijk onderdeel van Instagram. Het lag dus voor de hand dat ze op termijn ook via Live Stories te gebruiken waren. In de nieuwste update van de Instagram-app kunnen Android-gebruikers ermee aan de slag, al rolt de functie wel gestaag uit.

live instagram-filters

Door tijdens een livestream op het gezichtje rechtsonder te tikken, krijg je de lijst met filters te zien. Door op een specifiek filter te tikken, wordt hij meteen op je gezicht toegepast. Hier vind je dezelfde opties als bij Stories.

Om de eerste week van live Instagram-filters te vieren, is er een exclusief zonnebril-filter in de app te vinden. Door op de lenzen van de bril te tikken, verander je het landschap dat in de glazen wordt gereflecteerd. Zo kun je dus toch nog een beetje zomer vieren, ondanks dat de herfst aan begint te breken in Nederland.

Instagram downloaden

Tegenwoordig staat Instagram al voorgeïnstalleerd op veel Android-smartphones. Heb je de app nog niet, dan kun je hem via onderstaande link gratis downloaden uit de Play Store. De app loopt op vrijwel iedere Android-smartphone van de afgelopen paar jaar. Als je nog geen gezichtje ziet tijdens het livestreamen, kan het zijn dat jouw smartphone de functie nog niet gekregen heeft.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu