Volg het WK Voetbal 2018 op de voet met deze 5 Android-apps

Thomas Haenen
14 juni 2018, 15:10
3 min leestijd
Volg het WK Voetbal 2018 op de voet met deze 5 Android-apps

Dat Nederland dit jaar niet meespeelt op het WK Voetbal, betekent niet dat we er geen mooie voetbalzomer van kunnen maken. Met deze WK 2018-apps voor je smartphone volg je het toernooi in Rusland toch nog op de voet.

Lees verder na de advertentie.

De beste WK 2018-apps voor je smartphone

Vanmiddag trapt het WK Voetbal 2018 af, met de openingswedstrijd tussen Rusland en Saudi-Arabië. Nederland ontbreekt na een aantal belabberde kwalificatiewedstrijden, maar voor voetballiefhebbers wordt het desalniettemin een mooie maand vol wedstrijden van topteams. Om alle wedstrijden zo goed mogelijk te volgen, tot en met de WK-finale op 11 juli, kun je rekenen op deze vijf apps voor je Android-smartphone.

1. NOS: live WK 2018 streamen

Ook dit jaar zendt de NOS weer alle wedstrijden van het WK uit. Die kun je natuurlijk kijken op televisie, op NPO 1. Dit jaar is het echter ook mogelijk om alle wedstrijden online te volgen met de NOS-app.

Ook heeft de NOS-app een speciale WK-sectie, waar het laatste nieuws en alle uitslagen terug te vinden zijn. Highlights van de mooiste momenten, nabesprekingen en interviews met spelers en experts en een compleet schema zijn allemaal tevens terug te vinden.

Download NOS in Google Play (gratis)

2. RTL XL: nabeschouwing met brompotten van VI Oranje kijken

rtl xl

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp: niet iedereen is fan van ze, maar voor veel voetbalfans is de nabespreking bij VI Oranje een essentieel onderdeel van elke wedstrijd. Deze maand is het programma elke werkdag op televisie, met VI Oranje Blijft Thuis op RTL4. Kun je niet live meekijken, dan zijn oudere afleveringen de volgende ochtend in de RTL XL-app te vinden.

Voor fans van Derksen en van der Gijp is het wel opletten: de twee brompotten schuiven alleen op maandag, woensdag en vrijdag aan. Op andere dagen haalt Genee er een andere sidekick bij, en ligt de focus wat meer op het ‘gewone’ nieuws in plaats van het voetbal.

Download RTL XL in Google Play (gratis)

3. FotMob World Cup: alle statistieken op een rijtje

Precies zien hoe vaak Neymar al gescoord heeft, hoeveel balbezit de Belgen hebben en wat de tussenstanden zijn in alle wedstrijden? Haal je hart op met FotMob. Deze app heeft livescores, tabellen met alle standen en uitgebreide statistieken voor elke wedstrijd.

Bovendien is FotMob helemaal gratis. Je kunt er niet alleen alle WK 2018-statistieken checken, maar als het nieuwe voetbalseizoen straks weer begint, staan ook de Eredivisie en Champions League er weer in. Stel je favoriete teams samen en volg het laatste nieuws en de mooiste video’s op de voet met FotMob.

Download FotMob in Google Play (gratis)

4. Scorito: voorspel de winnaar met een WK-poule

ek 2016 apps

Hoewel het toernooi al gaande is, is het niet te laat om nog snel een winnaar te voorspellen. Scorito is één van de populairste apps voor het delen van jouw WK-voorspellingen. Geef aan wie jij denkt dat er gaat winnen, deel je voorspellingen met vrienden en als je het goed doet valt er nog geld te winnen ook.

Scorito downloaden is gratis, maar wil je meespelen met jouw voorspellingen dan betaal je 2,99 euro. Voor de prijs van een kop koffie (of een biertje in de voetbalkantine) heb je daar het hele toernooi pret van.

Download Scorito in Google Play (gratis)

5. FIFA 2018: neem revanche met Nederland in de game

Is toekijken niets voor jou, dan is er altijd nog de FIFA 2018-game van EA Sports. Het spel is deze zomer voorzien van een speciale WK-modus waarmee je de wedstrijden van het toernooi meespeelt. Het spel geeft jou alvast Cristiano Ronaldo, en vervolgens kun je zelf de rest van je team met Ultimate Team-kaarten samenstellen.

Om ons land tegemoet te komen, heeft Electronic Arts zelfs een speciaal speltype ontwikkeld waarin je alsnog kunt proberen te kwalificeren met landen die het niet hebben gehaald. Haal revanche met Italië, de Verenigde Staten of natuurlijk het Nederlands elftal en win alsnog die FIFA-trofee. Alle 32 landen die het wel gehaald hebben, plus de honderden spelers van die teams, zijn met naam en toenaam in deze officiële WK-game aanwezig.

Download FIFA Voetbal 2018 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu