De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Planet-vakantiegids #6: Locatiegebonden games

Erwin Vogelaar
3 augustus 2017, 14:40
4 min leestijd
Android Planet-vakantiegids #6: Locatiegebonden games

De zomer is aangebroken, dus het is tijd om op vakantie te gaan. In onze Android Planet-vakantiegids lichten we enkele apps uit die je absoluut niet mag vergeten als je op reis gaat. In de zesde (en laatste) aflevering: Locatiegebonden games.

Lees verder na de advertentie.

De beste locatiegebonden games

De zomer is begonnen en het weer doet ook mee. Het is voor velen dus tijd voor de grote zomervakantie. Als je weg gaat, denk je sowieso aan het inpakken van je koffer en het regelen van eventuele verzekeringen, maar je kunt zomaar vergeten de juiste reis-apps te installeren. Je bereidt je Android-toestel voor door onze vakantiegids door te lopen. Deze afleveringen met tips hebben we al gehad:

In deze laatste aflevering van onze vakantiegids kijken we naar de leukste manier om je omgeving te ontdekken: games! Inmiddels kent iedereen Pokémon GO, waarbij je zoektochtjes naar de virtuele beestjes je naar de meest bijzondere locaties brengt. Er zijn meer van dit soort locatiegebonden games beschikbaar die je op een unieke manier kennis laten maken met de wereld om je heen. We zetten daarom de leukste games op een rijtje. Deze lijst is tevens een goede bron van inspiratie als je door de veranderingen van Pokémon GO helemaal klaar bent met de game. Ook als je weer thuis bent.

1. Pokémon GO

Pokémon Go

Toch staat Pokémon GO nog op de eerste plek. De game wordt nog steeds veel gespeeld, waardoor je ook op vakantie nog makkelijk in contact komt met andere spelers. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen en maakt op een speelse manier kennis met de culturele locaties van je vakantiebestemming. Je hebt tevens altijd een reden voor een wandeling, want er zijn overal Pokémon te vinden.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

2. Ingress

locatiegebonden games

Ingress is de game die Niantic heeft gemaakt voor Pokémon GO. Veel elementen van deze twee games zijn hetzelfde, maar in Ingress draait het niet om het vinden van beestjes, maar om het hacken van de wereld.

De Poké Stops en Gyms zijn in Ingress plekken om te hacken en voor je eigen team te winnen. Lopend door de stad kom je dus ongeveer op dezelfde plekken als met Pokémon GO, maar dan met een wat stoerdere setting.

Download Ingress in Google Play (gratis)

3. Geocaching

locatiegebonden games

Met Geocaching ga je op de meest afgelegen plekken op zoek naar kleine containers die door andere mensen zijn verstopt. Deze bakjes en buisjes mogen niet door willekeurige wandelaars gevonden worden, dus daarom moet je echt goed zoeken. Via gps en hints in de app moet dit wel lukken. Heb je een cache gevonden, dan hoef je enkel je naam in het boekje te schrijven en je vondst te registreren in de app.

Dan krijg je er een punt bij. Zoek je de caches in je buurt op je vakantiebestemming, dan kom je op plekken waar je anders nooit zou komen. Deze plekken staan niet in je boekje met toeristische locaties! Check ook ons artikel met de beste geocaching-apps.

Download Geocaching in Google Play (gratis)

4. Resources Game

locatiegebonden games

In Resources Game draait alles om het vinden van resources in je omgeving. Je scant de wereld om je heen voor resources en je gaat er op uit om mijnen te bouwen. De resources kun je gebruiken om producten te maken en vervolgens te verkopen.

Er draaien veel elementen mee, waardoor je constant wil doorspelen en beter wil worden. Tevens kun je tegenstanders aanvallen en hun resources stelen. Opvallend aan deze game is dat het door één persoon is gemaakt in zijn vrije tijd.

Download Resources Game in Google Play (gratis)

5. SpecTrek

locatiegebonden games

In SpecTrek ga in je buurt op spokenjacht! Je kunt voor een korte sessie van 15 minuten, een langere sessie van 45 minuten of een hele lange sessie van 2 uur kiezen. Je kijkt eerst op een kaart waar spoken te vinden zijn.

Vervolgens kijk je met je camera, zoals in Pokémon GO, om je heen om de spoken te vinden en ze vervolgens te vangen. Wie weet waar deze spoken je allemaal naar toe brengen.

Download SpecTrek in Google Play (gratis)

6. Landlord

locatiegebonden games

In Landlord vindt de actie zich op de huurmarkt plaats. Je koopt als huisbaas verschillende woningen en je ontvangt huur van mensen die jouw locatie bezoeken. Het is daarom slim om bekende locaties aan te schaffen, maar daar moet je wel eerst het nodige geld voor verdienen.

Kun je op vakantie het museum kopen? Of probeer eerst op de camping alvast wat geld te verdienen om thuis een mooie gebouw te kunnen aanschaffen?

Download Landlord in Google Play (gratis)

7. Turf Wars

locatiegebonden games

Turf Wars is wat simpeler dan de meeste games in deze categorie, maar daar zit ook een kracht in. Alles draait om het vasthouden van territorium en het overwinnen van gebieden van andere spelers. Je kunt je gebied natuurlijk ook beschermen door te vechten. Claim je vakantiebestemming en vecht tegen de locals of andere vakantiegangers.

Download Turf Wars in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu