De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google Play Games gaat lokale multiplayer ondersteunen

Redactie
17 oktober 2014, 12:41
1 min leestijd
Google Play Games gaat lokale multiplayer ondersteunen
lokale multiplayer

Google Play Games, het gameplatform van Google en Android, gaat voortaan lokale multiplayer ondersteunen. Dit betekent dat je offline met anderen kunt spelen. De andere spelers moeten wel in de buurt zijn om te verbinden – waarschijnlijk gaat dit via bluetooth -, waarna je games ook zonder een werkende internetverbinding met anderen kunt spelen.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Games lokale multiplayer

google play games

“Google Play Games heeft de optie gekregen om anderen in de buurt te vinden en met hen een multiplayersessie te starten”, zo laat Google weten. “Als games multiplayer ondersteunen, kun je binnenkort ook degenen uitnodigen die in de omgeving zijn. Vervolgens wordt er direct een lokale multiplayersessie gestart, waarmee je lokaal meer competitief bezig kunt zijn.” Dit is bijvoorbeeld leuk voor een gametoernooitje met vrienden.

Op dit moment biedt Google Play Games alleen een online multiplay-versie van games aan. Het is hierdoor mogelijk om bevriende gamers via Google Play Games uit te nodigen om een online multiplayersessie te starten. Daarnaast houdt Google Play Games scorelijsten en savebestanden van gamers bij.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's