De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Neem het scherm van je Android op met Lollipop Screen Recorder

Redactie
25 juni 2015, 19:22
1 min leestijd
Neem het scherm van je Android op met Lollipop Screen Recorder

Android 5.0 Lollipop biedt de mogelijkheid om je scherm op te nemen zonder dat je hiervoor ingewikkelde stappen hoeft te ondernemen.  Lollipop Screen Recorder gebruikt de api’s om een app te maken waarmee je met de druk op de knop je scherm opneemt.

Lees verder na de advertentie.

De optie om je scherm op te nemen is met Android 4.4 KitKat voor het eerst echt groot geworden, toen Google ondersteuning voor het zogeheten native screen recording toevoegde. Met Lollipop is het voor apps ook mogelijk om van deze technologie gebruik te maken, zonder dat de gebruiker bijvoorbeeld root-rechten nodig heeft of via de desktop speciale adb-commando’s moet invoeren.

Zo werkt Lollipop Screen Recorder

Lollipop Screen Recorder1

Lollipop Screen Recorder werkt erg simpel:  je start de app op en drukt op het icoontje om te beginnen met opnemen. Vervolgens kun je de smartphone of tablet gebruiken en het scherm opnemen – bijvoorbeeld de acties die je op het scherm uitvoert, zoals het spelen van een game of bewerken van een foto. Ook herkent de app automatisch of je in landschapsmodus of verticale modus opneemt.

Het opnameproces vindt op de achtergrond plaats en video’s worden lokaal op het toestel opgeslagen.  De app toont eveneens de verzameling met opgenomen video’s, die in een eigen map worden bewaard.

Download  Lollipop Screen Recorder

Lollipop Screen Recorder is gratis te downloaden voor apparaten met Android-versie 5.0 Lollipop en hoger.

Download Lollipop Screen Recorder in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu