Met Loop ontwikkel je deze zomer gezonde nieuwe gewoontes

Thomas Haenen
17 juli 2017, 13:43
2 min leestijd
Met Loop ontwikkel je deze zomer gezonde nieuwe gewoontes

Heb je tijd over deze zomer en zin om aan jezelf te werken? De Loop-app traint je om nieuwe gewoontes te ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie.

Gewoontes ontwikkelen met Loop

De zomervakantie is in grote delen van het land inmiddels losgebarsten. Of je de komende weken nou op vakantie gaat of thuis blijft, je hebt waarschijnlijk vast wel wat tijd over. Sommigen zetten die tijd in om lekker te luieren, anderen werken aan zichzelf. Loop helpt die laatste groep een handje.

Of je nu een nieuwe taal leert of probeert af te vallen, het belangrijkste is dat het een gewoonte voor je wordt. Incidenteel oefenen, hardlopen of bijspijkeren heeft weinig zin. Je kunt veel beter elke dag een beetje doen, dan al je werk in één dag regelen. Loop is op die gedachte gebouwd, en traint je met het oppikken van nieuwe gewoontes.

Je vult in de app de gewoonte die je wil ontwikkelen in. Die bepaal je helemaal zelf, en kan van alles zijn. ‘Vijf kilometer lopen’, bijvoorbeeld, of ‘In de ochtend tien minuten mediteren’. Vervolgens geef je aan hoeveel keer per week je aan die gewoonte wil werken. Via de app houdt je vervolgens elke dag bij of je wel of niet je dagelijkse taak hebt voldaan.

Loop helpt je daarbij met reminders. Je kunt aangeven hoe vaak en wanneer je een notificatie krijgt met een herinnering. Daarnaast krijg je een score voor je voortgang. De app houdt niet alleen rekening met hoe vaak je je taak voltooit, maar ook of je een goed ritme hebt. Doe je het meerdere dagen op rij en consistent op hetzelfde tijd? Dan is de kans een stuk groter dat het een gewoonte wordt.

Loop voor Android downloaden

Je kunt Loop downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en volledig reclamevrij. Loop werkt niet alleen op smartphones met Android 4.0 of nieuwer, maar is ook geschikt voor smartwatches.

Download Loop in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu