Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Luister naar Nederlandse radiozenders met Nederland Radio

Redactie
8 augustus 2011, 14:26
1 min leestijd
Luister naar Nederlandse radiozenders met Nederland Radio
Luister naar Nederlandse radiozenders met Nederland Radio

Met Nederland Radio kun je naar een groot aantal Nederlandse radiozenders luisteren via je Android-telefoon. Naast bekende nationale radiozenders zoals 3FM, Radio 538 en Q-music worden ook veel lokale zenders aangeboden zoals Kempen FM. Hoewel het merendeel van het aanbod uit muziekzenders bestaat zijn ook nieuwszenders te vinden zoals Radio 1 en BNR Nieuwsradio.

De app ondersteunt het streamen van geluid op de achtergrond. Zo kun je dus een radiostation selecteren en vervolgens iets anders gaan doen op je telefoon. Als je een favoriete zender hebt gevonden is deze toe te voegen aan een favorietenlijst zodat je die de volgende keer gemakkelijk kunt terugvinden. De bediening is nogal beperkt gehouden, naast het regelen van het volume kun je een radiostream aanzetten en weer uitzetten maar meer niet.

Lees verder na de advertentie.

Om de gratis app Nederland radio te installeren heb je minimaal Android 1.6 nodig. Hoewel het om versie 1.0 gaat, lijkt de app soms wat moeite te hebben met het verwerken van de streams. Pas op met streamen via een 3G-verbinding, je kunt vlug door je data-limiet heengaan als je de app de hele dag laat aanstaan.

Downloaden via Android Market: Nederland Radio (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu