Luister naar Nederlandse radiozenders met Nederland Radio

Luister naar Nederlandse radiozenders met Nederland RadioMet Nederland Radio kun je naar een groot aantal Nederlandse radiozenders luisteren via je Android-telefoon. Naast bekende nationale radiozenders zoals 3FM, Radio 538 en Q-music worden ook veel lokale zenders aangeboden zoals Kempen FM. Hoewel het merendeel van het aanbod uit muziekzenders bestaat zijn ook nieuwszenders te vinden zoals Radio 1 en BNR Nieuwsradio.De app ondersteunt het streamen van geluid op de achtergrond. Zo kun je dus een radiostation selecteren en vervolgens iets anders gaan doen op je telefoon. Als je een favoriete zender hebt gevonden is deze toe te voegen aan een favorietenlijst zodat je die de volgende keer gemakkelijk kunt terugvinden. De bediening is nogal beperkt gehouden, naast het regelen van het volume kun je een radiostream aanzetten en weer uitzetten maar meer niet.

Om de gratis app Nederland radio te installeren heb je minimaal Android 1.6 nodig. Hoewel het om versie 1.0 gaat, lijkt de app soms wat moeite te hebben met het verwerken van de streams. Pas op met streamen via een 3G-verbinding, je kunt vlug door je data-limiet heengaan als je de app de hele dag laat aanstaan.

Downloaden via Android Market: Nederland Radio (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.