Lumino City: prachtige Android-game moet je gespeeld hebben

Gijs Ettes
27 april 2017, 11:12
1 min leestijd
Lumino City: prachtige Android-game moet je gespeeld hebben

Anderhalf jaar na verschijning in de App Store, is het prachtige Lumino City er dan eindelijk ook voor Android. Helaas hebben de makers de avonturengame wel 50 cent duurder gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Lumino City eindelijk ook voor Android

Lumino City verscheen eind 2015 voor iOS (en een jaar eerder op pc) en gooide destijds hoge ogen dankzij een prachtige stop-motion-wereld, die met veel liefde in het echt is gemaakt. Ontwikkelaar State to Play bouwde een spelwereld met karton, hout, vilt en andere materialen en legde vervolgens alles vast met een camera. Het digitaliseren kostte behoorlijk wat moeite, maar het resultaat mag er zijn. Lumino City ziet er prachtig uit en sleepte onder meer een BAFTA binnen voor Artistic Achievement.

lumino city android

In de game kruip je in de huid het meisje Lumi, dat op zoek is naar haar opa. Als speler heb je de taak om verschillende puzzels op te lossen met de materialen die je in de spelwereld vindt. Het is niet altijd duidelijk waar je wel en niet op kunt klikken, en sommige puzzels zijn wat vaag. Lumino City wordt gelukkig nergens echt frustrerend moeilijk en meestal kun je door met je avontuur nadat je met de inwoners van de gebieden hebt gesproken.

Waar Lumino City voor iOS 4,99 euro kost, moeten Android-gebruikers 50 cent meer voor de game betalen. De reden voor het prijsverschil is onbekend, als is het bedrag nog steeds laag gezien de toffe spelervaring die je ervoor terugkrijgt.

Download Lumino City in Google Play (5,49 euro)

Making of-video

State to Play had in totaal drie jaar nodig om Lumino City te maken. De korte video hieronder laat zien hoe de ontwikkeling van het spel in zijn werk ging.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu