De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Lumio Cam: uitgebreide camera-app laat je perfecte foto’s maken

Wouter Nijsen
21 juni 2016, 15:40
2 min leestijd
Lumio Cam: uitgebreide camera-app laat je perfecte foto’s maken

De Play Store staat vol met camera-apps, waardoor velen niet weten welke apps ze precies moeten kiezen. Het nieuwe Lumio Cam richt zich gebruikers die smartphonefotografie serieus nemen.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Lumio Cam

Ben je op zoek naar een camera-app die alle opties biedt die DSLR-camera`s ook bieden, dan is Lumio Cam het proberen waard. De applicatie is ontzettend uitgebreid, maar weet alle opties die je als gebruiker hebt toch op een fijne manier te presenteren. De interface lijkt op die van een professionele camera, met aan de rechterkant een aantal knopjes en een draaiwieltje om de belichting aan te passen. Het uiterlijk van Lumio Cam ziet er op het eerste gezicht wat amateuristisch  uit, maar werkt bijzonder goed.

Daarnaast zit Lumio Cam tjokvol met features. Handig is bijvoorbeeld de optie om tegelijk een foto en video te maken, of de verschillende grids die je helpen om objecten uit te lijnen. Volgens de ontwikkelaar ondersteunt Lumio ook de groothoeklens van de LG G5, wat handig is je als je graag wijde omgevingen fotografeert.

Ook de gebruikelijke opties, zoals het aanpassen van de witbalans, ISO-waarde en schieten van 4K-video`s zijn aanwezig. Foto`s worden opgeslagen in hoge kwaliteit, maar gek genoeg ontbreekt RAW-ondersteuning. Gebruikers kunnen ook aan de slag met de effecten, waarmee je bijvoorbeeld op een simpele manier een monochroom tintje over een foto legt.

Download de app

Lumio Cam is via onderstaande link te downloaden en de eerste dertig dagen gratis te gebruiken. Daarna dien je de volledige app aan te schaffen voor 5,49 euro. Houd er rekening mee dat tijdens de testperiode een aantal beperkingen gelden. Zo kunnen video`s bijvoorbeeld niet langer dan 30 seconden zijn. De app vraagt om 11MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0 of hoger voor de installatie.

Download Lumio Cam in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's