Maak van je Android-telefoon een afstandsbediening voor PowerDVD

Wouter Nijsen
26 april 2011, 15:06
1 min leestijd
Maak van je Android-telefoon een afstandsbediening voor PowerDVD
PowerDVD Remote Android

Dat je Android-telefoon multi-inzetbaar is weet natuurlijk elke Android-gebruiker. Naast taken als bijvoorbeeld navigeren, Twitteren, mailen, internetten en gamen kun je je Android-telefoon ook prima inzetten als afstandsbediening. Zo zijn er bijvoorbeeld al apps voor VLC Mediaplayer en Plex Mediaserver zodat je comfortabel de media op je Mac of PC kunt bedienen via je Android-telefoon. Nieuw in deze categorie is PowerDVD Remote van Cyberlink.

PowerDVD 11 is een Windows-apps die onder meer geschikt is voor het afspelen van Blue-ray, DVD, Muziek en foto’s in nagenoeg alle gangbare bestands-formaten. Met de PowerDVD Remote Android-app verander je je Android-telefoon of-tablet in een afstandsbediening voor PowerDVD 11, handig wanneer je de PC aan je televisie gekoppeld hebt om films en dergelijke te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Met Power DVD Remote hoef je dus niet langer uit je stoel te komen om een film te stoppen, starten of om een stukje vooruit te spoelen. Naast de functie van afstandsbediening kun je deze remote app ook gebruiken om de media die op je Android-device staat naar je PC te streamen of te kopiëren. Een extra optie is de mogelijkheid om het touchscreen van je device te veranderen in een touchpad, compleet met ondersteuning voor multi-touch, voor bijvoorbeeld het bewerken van foto’s. Er is wel 1 voorwaarde, je Android-telefoon en de PC waarop PowerDVD draait moeten zich binnen hetzelfde Wifi-netwerk bevinden.

PowerDVD Remote_Android_1
PowerDVD Remote_Android_2

De Cyberlink app is er in twee varianten; PowerDVD Remote Free voor gebruikers van PowerDVD Ultra en Deluxe en een betaalde versie (€3,43) voor gebruikers van PowerDVD 11 standard. Downloaden kan door het selecteren van de betrefende Android Market link of door het scannen van de QR-code.

PowerDVD Remote Free (Android Market)

PowerDVD DVD Remote €3,43 (Android Market)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's