De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

MailTime: nieuwe app behandelt e-mails als chats

Wouter Nijsen
30 maart 2016, 12:31
2 min leestijd
MailTime: nieuwe app behandelt e-mails als chats

Aan e-mail-apps geen gebrek in Google Play, al probeert het nieuwe MailTime zich te onderscheiden. Dit doet de app door lange conversaties te tonen als simpele chats.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt MailTime

MailTime was al een tijdje beschikbaar voor iOS en sinds vandaag is ook een Android-versie beschikbaar. De app probeert e-mailen makkelijker en overzichtelijker te maken door berichten als chats te tonen. Dit betekent dat mails als bubbeltjes onder elkaar verschijnen, op dezelfde manier als bij bijvoorbeeld WhatsApp, Telegram of Facebook Messenger. In de bubbels wordt een gedeelte van de mail getoond, waarbij je het `View Full Message`-knopje kunt gebruiken om het volle bericht te bekijken.

Het knopje tovert MailTime tegelijk  om tot een normale mail-app, met dezelfde lay-out als bijvoorbeeld een Gmail of Outlook. Hierdoor kun je het uiterlijk van de app altijd met één tik aanpassen. De applicatie biedt ondersteuning voor de meeste e-maildiensten, waaronder Gmail, iCloud, Outlook, Yahoo, Google Apps en andere IMAP-accounts.

Handig is dat MailTime naar je gedrag kijkt  om berichten te sorteren als bijvoorbeeld een chat of nieuwsbrief. Ook kijkt de app naar de personen waarmee je het vaakst e-mailt, waardoor berichten van bijvoorbeeld vrienden of familieleden bovenaan je inbox komen te staan. Daarnaast geeft MailTime aan wanneer een e-mail te lang is en biedt de app de optie om audioberichten te versturen.

Met veegbewegingen kun je berichten als (on)gelezen markeren, archiveren of naar de prullenmand verplaatsen. Bovenin vind je knopjes om je inbox te doorzoeken of een nieuwe e-mail op te stellen. Al je contacten worden alfabetisch onder elkaar weergegeven.

Download de app

Wil je MailTime eens proberen, dan kun je de app via onderstaande link downloaden. De applicatie is gratis, weegt 14MB en werkt op alle apparaten met Android 4.0.3 of hoger. Er zijn geen in-app aankopen aanwezig.

Download MailTime in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu