De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Manual Camera geeft je volledige controle over je camera en foto’s

Redactie
17 januari 2015, 17:01
1 min leestijd
Manual Camera geeft je volledige controle over je camera en foto’s

Manual Camera is een camera-app voor Android die je de volledige controle over jouw geschoten foto’s en video’s geeft, door je alle instellingen van de camera zelf te laten beheren.

Lees verder na de advertentie.

Sinds Android Lollipop heeft Google zijn camera-api’s opengesteld voor ontwikkelaars, en daar maakt  Manual Camera gretig gebruik van. Zo biedt de app bijvoorbeeld de mogelijkheid om volledige RAW-bestanden van foto’s te schieten.

De extra’s zijn een  droom voor elke (hobby)fotograaf, die via deze manier zijn of haar fotografie met de smartphone naar een hoger niveau kan tillen.

Dit kun je allemaal met Manual Camera

Manual Camera laat je enorm veel instellingen van de camera aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de sluitertijd, iso-waardes en witbalans. Deze instellingen kun je allemaal zelf bewerken, waarbij de opties aan de linkerkant worden getoond. Zo lijkt de smartphonecamera een klein beetje op een DSLR.

manualcamera1

Verder laat  Manual Camera standaard een grid zien, waarmee je de beelden op een foto beter kunt indelen. Het is mogelijk om alles in een speciale automodus te schieten, maar juist alle opties die je zelf kunt aanpassen maken van  Manual Camera een uitstekende app voor zowel fotografen en hobbyisten.

Download de app

Manual Camera is voor 1,69 euro te downloaden in Google Play voor apparaten met Android Lollipop. Dat komt omdat de app specifieke functies nodigt heeft van Android 5.0. Mocht je deze Android-versie nog niet hebben, dan zul je nog even moeten wachten.

Download Manual Camera in Google Play (1,69 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu