De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Help Artsen Zonder Grenzen met de app Mapswipe

Erwin Vogelaar
17 juli 2016, 10:07
2 min leestijd
Help Artsen Zonder Grenzen met de app Mapswipe

Artsen Zonder Grenzen heeft de app Mapswipe gelanceerd, waarmee je de organisatie kunt helpen om kwetsbare gebieden in kaart te brengen.

Lees verder na de advertentie.

MapSwipe

Artsen Zonder Grenzen heeft een app gelanceerd waarmee iedereen mee kan helpen om kwetsbare gebieden in kaart te brengen. Het idee is dat je groepen satellietfoto’s te zien krijgt waarop je kunt aangeven of je huizen of wegen ziet. Door een enkele keer te tappen geef je aan dat je zeker weet dat er huizen of wegen te zien zijn, bij twee keer tappen weet je het niet zeker en bij drie keer tappen zijn de beelden te slecht. Ben je klaar met je set satellietbeelden, dan swipe je door naar de volgende set. De data helpt organisaties vervolgens om gerichter plekken te vinden waar humanitaire hulp geboden moet worden.

“Het menselijke oog blijft het sterkste wat we hebben om te spotten waar mensen wonen, waar een weg of rivier is. Met de MapSwipe app stellen we mensen in staat met hun smartphone mensen in nood te helpen, met een app die wat weg heeft van een verslavende app als Tinder”, stelt Pete Masters, internationale coördinator van het Missing Maps project voor Artsen zonder Grenzen.

Aan de ene kant wordt de app gepresenteerd als een manier om vanuit thuis of onderweg vrijwilligerswerk te doen, maar daarnaast wordt er ook slim gebruik gemaakt van gamification. Zo kun je in level stijgen als je genoeg kaarten hebt verwerkt. Dus heb je even genoeg Pokémon gevangen in Pokémon GO, is deze app wellicht iets om je behoefte naar hogere levels te bevredigen. En dan help je ook nog eens om de wereld beter te maken.

Mapswipe downloaden

Mapswipe kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om 28MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.1 nodig om Mapswipe te kunnen gebruiken.

Download MapSwipe in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu