Market Millionaire: oefenen op de aandelenmarkt

Wouter Nijsen
17 maart 2009, 22:29
1 min leestijd
Market Millionaire: oefenen op de aandelenmarkt
market millionaire

De huidige economische crisis zorgt voor bijzondere stijgingen en dalingen op de aandelenmarkt. Voor de één een goed moment om te stoppen met handelen, voor de ander een goed moment om juist te beginnen. Door de nogal wispelturige markt is het mischien nu wel risicovoller dan ooit. Oefenen, zonder dat het gelijk je spaargeld kost zou handig zijn, en dat kan nu. Met Market Millionaire kun je aandelen aan- en verkopen zonder dat het je werkelijk geld kost, of oplevert. Market Millionaire is niet zomaar een simulatiespel, maar maakt gebruik van de werkelijke beurskoersen om je winst of verlies weer te geven.

Iedere speler start met een kapitaal van $100.000 voor het aankopen van aandelen. Je kunt gelijk overgaan tot aankopen, of eerst de markt verkennen via de knop Research. Hiermee openen zich de pagina’s met het financiële nieuws van Google  waar je kunt zien welke fondsen en aandelen het goed of juist slecht doen.

Lees verder na de advertentie.

Na je aankopen krijg je in een overzicht te zien wat de winst/verliescijfers voor deze aandelen zijn en wat de totale waarde van je aandelenpakket is. De weergegeven koersen zijn bijna realtime, er is sprake van een vertraging van 15 minuten. Door op het juiste moment te aan- of verkopen stijgt de waarde van je pakket aandelen. Market Millionaire laat zien hoe goed, of slecht, je het doet ten opzichte van andere spelers door middel van een ranking. Zelf ben ik nog niet hoger gekomen dan plaats 200, maar ik blijf proberen. Market Millionaire is gratis te downloaden in de Android Market, of door het scannen van de volgende  2D-barcode afbeelding:

chart
device4
device1
Categorie: Games
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's