Marktplaats komt naar Android [exclusieve preview]

Wouter Nijsen
5 maart 2010, 14:27
2 min leestijd
Marktplaats komt naar Android [exclusieve preview]
Marktplaats Android resultaten

Marktplaats is misschien wel de bekendste aan- en verkoopsite van Nederland. Voor de iPhone was al een native Marktplaats-applicatie beschikbaar en vandaag ontvingen we van ontwikkelaar Mediabunker de eerste Android-versie waarmee het mogelijk is het aanbod op marktplaats te doorzoeken. Hoewel het hier geen officiële Marktplaats-applicatie betreft is deze wel met goedkeuring van Marktplaats ontwikkeld.  Het betreft een beta-versie die nog niet alle gewenste functionaliteit bevat.

Zo kun je bijvoorbeeld binnen de applicatie geen bod op uitbrengen; hiervoor wordt je doorgestuurd naar de normale Marktplaats-website in de webbrowser van je Android-telefoon. Dit zal in een volgende update worden opgelost. Wel kun je vanuit de applicatie direct telefonisch contact opnemen met de aanbieder.

Lees verder na de advertentie.

Via het zoekscherm kun je opgeven welk product je zoekt en eventueel een categorie, minimale/maximale prijs en een zoekgebied op basis van postcode invoeren. Vervolgens toont de applicatie alle resultaten die voldoen aan je zoekopdracht, precies zoals je mag verwachten. Door op een thumbnail te klikken krijg je fullscreen foto’s van de objecten te zien, eventueel ook in landschapsweergave. De applicatie werkt snel en is overzichtelijk. Geen verborgen instellingen of moeilijk te vinden functies.

Versie 1.0 van deze Marktplaats-applicatie zal eind maart in de Android Market beschikbaar zijn. In een volgende versie zal het mogelijk zijn om direct vanuit de applicatie een bod uit te brengen en zal de optie “zoek op kaart” toegevoegd worden. Bij deze laatste functie worden de zoekresultaten als pins in Google Maps weergegeven, zodat je direct kunt zien welke aanbieder in jou regio woont.

Conclusie

De huidige beta-versie maakt het doorzoeken van Marktplaats een stuk eenvoudiger dan via de webbrowser op je Android-telefoon, maar is wat functionaliteit betreft nog wat te beperkt. Zodra deze obstakels bij een update zijn opgelost zal de Marktplaats-applicatie ongetwijfeld bij veel gebruikers een plaatsje krijgen op de lijst met must-have apps.

Categorie: Nederlands
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's