Een applaus voor.. abonnementsdienst voor comics Marvel Unlimited

Erwin Vogelaar
28 augustus 2017, 20:27
4 min leestijd
Een applaus voor.. abonnementsdienst voor comics Marvel Unlimited

Naast diensten als Spotify en Netflix, kun je ook een abonnement nemen op comics. Met de app Marvel Unlimited lees je de strips zelfs comfortabel op het kleine scherm van een smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Marvel Unlimited zo goed is

We zijn inmiddels gewend dat we onze entertainment via abonnementen consumeren. Series en films kijken we via Netflix en muziek luisteren we via Spotify of Google Play Music. Wellicht heb je ook een digitaal krantenabonnement en haal je via gratis abonnementen je podcasts binnen. Wat je misschien nog niet wist, is dat ook een abonnement op comics kunt nemen.

Comics lezen gebeurt namelijk tegenwoordig ook gewoon digitaal. Er zijn verschillende apps die je helpen om strips te lezen op je smartphone of tablet. Er is echter maar één app die in Europa ook een enorm uitgebreide abonnementsdienst aanbiedt, en dat is Marvel Unlimited.

marvel unlimited

De naam van de app maakt direct duidelijk wat je van deze dienst kunt verwachten. Door maandelijks te betalen, lees je praktisch ongelimiteerd strips van uitgever Marvel. Marvel ken je van superhelden als Spider-Man, Iron Man, Thor, Captain America, The Guardians of the Galaxy en meer.

Aanbod

Hoewel niet de nieuwste net uitgebrachte strips direct worden toegevoegd, is er wel een bibliotheek van tienduizenden comics te lezen. Nieuwe strips worden ongeveer een half jaar na publicatie in de Verenigde Staten aan Marvel Unlimited toegevoegd. Hierdoor heb je zowel de geschiedenis van je favoriete superhelden in je broekzak, maar ook moderne verhaallijnen.

Comixology, een comicdienst met Marvel, DC en andere aanbieders, heeft ook een abonnementsdienst. Deze is echter niet Europa verkrijgbaar. Het nadeel van deze dienst is tevens dat de comicseries meer als lekkermakertje zijn bedoeld. Wil je lezen hoe het verder gaat, dan moet je vervolgens alsnog geld neerleggen. In Marvel Unlimited zijn volledige series te lezen.

marvel unlimited

Elke week wordt er een stapel comics toegevoegd, zowel nieuwe als oude strips. Dat is belangrijk. Door constant nieuwe en oude comics toe te voegen, is er altijd een reden om terug te komen.

Lezen

Lezen van de strips kan op twee manieren. Uiteraard kun je gewoon de pagina in volledigheid bekijken, rechtsop op een tablet of in landschapmodus op je smartphone. Op een klein schermpje is het lezen van aan pagina met redelijk kleine letters echter niet ideaal. Dan moet je bij elk tekstballonetje inzoomen en dat schiet niet op. Daar hebben de appmakers gelukkig wat op bedacht.

Dubbeltik je op een venster, dan zoomt de app in. Als je vervolgens swipet, dan word je door de pagina’s van de strip geleidt. Van tekstballon naar tekstballon en van afbeelding naar afbeelding. Dit werkt uitstekend op smartphones en maakt de strips zelfs een stukje dynamischer.

Het is overigens ook mogelijk om comics in de app offline op te slaan. Hierdoor blijf je doorlezen op plekken zonder internetverbinding. Bijvoorveeld handig voor in het vliegtuig.

Verbeterpunten

De dienst is overigens niet perfect. Hoewel het comis lezen erg fijn werkt en er genoeg keuze is, heeft de app niet een bijzonder overzichtelijke database. Je zoekt bijvoorbeeld op personages, comic-series of comic-evenement en krijgt dan een lijst aangeboden. Vervolgens plaats je strips in je eigen bibliotheek waar ze ook als lijst worden neergezet die je rangschikt op naam of datum. Het werkt en de strips zijn altijd wel te vinden, maar heel overzichtelijk is het niet en dat is jammer.

marvel unlimited

Tevens heeft de app best wat bugs. Zo verdwijnen comics wel eens niet uit de bibliotheek, of staan ze er dubbel in. Er zijn ook wel eens inlogproblemen en de app onthoudt niet altijd goed waar je bent gebleven. Er is dus nog genoeg ruimte voor verbetering.

Het is overigens goed mogelijk om de app eerst te testen, voordat je op een abonnement over gaat. Elke week staan er namelijk een aantal gratis comics klaar om te proberen.

Download Marvel Unlimited in Google Play (gratis)

Applaus

In onze artikelenserie ‘applaus’ (voorheen bekend als ‘lofzang’), plukken we apps uit de Play Store waar wij blij van worden. Apps die iets heel goed doen, waar we vrolijk van worden of die iets toevoegen aan ons leven. Wie weet kan het jullie levens ook mooier maken. Eerder schreven we onder andere over Headspace, ING Bankieren en Instagram Stories.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu