Android-app Mastery helpt je vaardigheden te ontwikkelen

Gijs Ettes
15 september 2015, 13:45
2 min leestijd
Android-app Mastery helpt je vaardigheden te ontwikkelen

Volgens de theorie van de Canadese schrijver Malcolm Gladwell heb je 10.000 uren nodig om een expert te worden op een bepaald gebied. Om je daarbij te helpen, kun je de nieuwe Android-app Mastery gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Doelen stellen en jezelf belonen

Mastery brengt je voortgang in kaart en spoort je aan door doelen te stellen en je te belonen met muntjes. De app maakt gebruik van gamification om ervoor te zorgen dat je ook daadwerkelijk leert tekenen, mediteren of programmeren.

Wanneer je de app start, verschijnt een leeg menu waar je met de actieknop onder in beeld direct een competentie of activiteit kunt invoeren. De app is Engelstalig, maar nieuwe competenties kun je gewoon een Nederlandse titel en beschrijving geven. Daarnaast kun je competenties onderbrengen in zelfgekozen categorieën, zoals kunst of sport.

Daarnaast  is het mogelijk om beloningen voor jezelf in te stellen. Voor elke minuut die je investeert in het leren van een nieuwe hobby, taal of andere skill krijg je namelijk muntjes. Die kun je vervolgens gebruiken om een beloning aan te schaffen. Dit is echter volledig optioneel: je kunt Mastery ook alleen gebruiken om je progressie bij te houden.

Dat laatste is erg simpel in de app. Elke activiteit geef  je een titel, beschrijving en icoontje en daarna houd je gemakkelijk bij hoeveel minuten je in de taak hebt gestoken. Via het hamburgermenu zijn  ook simpele statistieken voor je dagelijkse activiteiten te bekijken.

Download Mastery in Google Play

Mastery zit eenvoudig in elkaar, maar vereist dus wel het nodige werk om alles goed in te stellen en bij te houden. Ook moet je zelf elke keer nauwkeurig je progressie invoeren; de app herinnert je jammer genoeg niet wanneer je hem een tijdje niet hebt gebruikt. Daarnaast is de app niet volledig gratis: om de beperking van het aantal skills op te heffen, dien je een in-app aankoop van 1,63 euro te doen. Mastery is gelukkig wel vrij van advertenties.

Download Mastery in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu