Maxthon-browser voor Android biedt tabs en synchronisatie met desktop

Wouter Nijsen
12 mei 2011, 9:37
2 min leestijd
Maxthon-browser voor Android biedt tabs en synchronisatie met desktop
Maxthon_Android

Voor wie niet tevreden is met de standaard webbrowser van Android zijn er al een paar aardige alternatieven in de Android Market te vinden zoals Skyfire, Dolphin Browser en Miren. Maxthon is ook zo’n alternatieve webbrowser voor je telefoon en tablet, die naast de Android-versie ook als browser voor je Windows-desktop verkrijgbaar is. Samen vormen ze een leuk duo die ook nog eens goed samenwerken.

Lees verder na de advertentie.

Maxthon is afkomstig uit China is en daar behoorlijk populair. Volgens de ontwikkelaars toont de Maxthon-browser het internet zoals het bedoeld is, dus surfen zonder meldingen als “This site is best viewed with IE”. De Android-versie van Maxthon kenmerkt zich door een rustig design en kent prettige zaken als tabladen, verschillende kleuren thema’s en een user-agent die je naar wens kunt instellen op Android, iPhone, iPad of desktop. De standaard startpagina bevat snelkoppelingen naar verschillende zoekmachines, nieuws- en videosites zodat je snel iets gericht kunt opzoeken. Een aardige feature van Maxthon is dat je zogenaamde “gestures” kunt gebruiken voor zaken als volgende en vorige pagina of om een tabblad te sluiten of een nieuwe te openen. Gelukkig staat in de helppagina precies uitgelegd waar je welk gebaar voor gebruikt, aangezien dit tijdens het gebruik van Maxthon niet direct duidelijk is.

Maxthon_Android_1
Maxthon_Android_2

Gebruik je Maxthon ook op je Windows-pc dan kun je de favorieten tussen je Android-device en je desktop, of laptop, synchroniseren. Hiervoor dien je overigens wel een account bij Maxthon aan te maken. De hamvraag is natuurlijk: is Maxthon beter dan de standaard Android-browser? Moeilijk te zeggen, beter wellicht niet maar wel anders. Het rustige design, de mogelijkheid voor tabbed-browsing, het synchroniseren met je desktop en de keuze voor een aangepaste user-agent zijn pluspunten van Maxthon. Of het echt zo’n snelheidswonder is ten opzichte van de standaard Android-browser valt nog te bezien. Proberen kan geen kwaad en kost niets, aangezien Maxthon gratis te downloaden is in de Android Market. Het kan zijn dat je device door de Android Market als niet compatible wordt aangemerkt, zoals bijvoorbeeld de Archos 101 van deze auteur. In dat geval is de browser ook via de Maxthon website te downloaden.

Via: De Tijd

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu