android uninstallWaveSecure is een oplossing waarbij je je Android-toestel op meerdere fronten kunt beveiligen. Je kunt je toestel op afstand blokkeren, het toestel wissen, op de kaart tracken waar je toestel zich bevindt en voorkomen dat iemand de app eraf haalt. Ook kun je backups maken en op elk moment je toestel weer herstellen (bijvoorbeeld als je het toestel hebt gewist, maar later toch weer terugvindt). Allemaal nuttige functies, die WaveSecure tot een populaire app hebben gemaakt. Niet alleen op Android, maar ook op andere platformen, zoals Symbian, Windows Mobile en BlackBerry. McAfee zag de voordelen er ook van in en kocht het bedrijf op.

WaveSecure wordt gemaakt door tenCube, gevestigd in Singapore. In een persbericht kondigt McAfee de overname aan. Ze benadrukken dat ze nog eens hoe gemakkelijk het is om een telefoon kwijt te raken. Mensen raken 15 keer vaker een telefoon dan een laptop kwijt. Persoonlijke gegevens zijn weg, foto’s en contactpersonen liggen op straat en vreemden kunnen neuzen in je financiële informatie. McAfee wil met de overname de positie in de mobiele securitymarkt verder uitbouwen, de kennis van beide bedrijven combineren en het productaanbod uitbreiden.

WaveSecure is voor $19,90 per jaar aan te schaffen via de website. Maar nu de overname net is aangekondigd is het misschien slim om nog even te wachten wat McAfee van plan is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.