MedAlert: op tijd medicijn slikken dankzij Android-app

Redactie
14 maart 2011, 16:08
1 min leestijd
MedAlert: op tijd medicijn slikken dankzij Android-app
medalert

Binnenkort is het mogelijk om je medicijngebruik beter in de gaten te houden. GGZ Friesland is namelijk bezig een Android-app te ontwikkelen, waarmee je kunt instellen welke medicijnen je moet innemen en in welke dosis. De app waarschuwt dan, zodra het tijd is om je pillen in te nemen. Dit werkt lokaal, zonder dat er dataverkeer nodig is. Je kunt vanuit de app ook je medicijnvoorraad bijhouden, zodat je weet of het weer tijd is om nieuwe te bestellen. GGZ Friesland is de eerste instelling voor geestelijke gezondheidszorg die een dergelijke app heeft laten ontwikkelen. Toch hoef je geen psychische aandoening te hebben of in Friesland te wonen om de app te gebruiken: hij is universeel, voor elke patiënt en elk type medicijn.

Wanneer je een alert krijgt, kan je meteen aangeven of het medicijn direct is ingenomen. Bovendien kun je er een notitie bij achterlaten, waarin je bijvoorbeeld aangeeft hoe je je voelt op het moment van de inname. Later kun je dit met de arts bespreken. Vandaag werd de iPhone-applicatie gelanceerd, maar GGZ Friesland belooft dat de Android-applicatie eraan komt. Wie niet kan wachten, kan nu alvast gebruik maken van de mobiele website (medalert.nl) waarbij je de waarschuwingen via sms ontvangt.

Lees verder na de advertentie.

Waarom deze app? De GGZ heeft de app laten ontwikkelen, omdat uit onderzoek blijkt dat een herinneringssysteem de therapietrouw bevordert. Dit is gunstig voor de behandeling. Als een patiënt zelf de medicatie in de gaten kan houden, bevordert dat bovendien de zelfstandigheid.

Meer info: MedAlert

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu