Facebook stuurt je nu meer deelbare herinneringen

Erwin Vogelaar
26 augustus 2017, 18:43
2 min leestijd
Facebook stuurt je nu meer deelbare herinneringen

Met Facebook herinneringen word je teruggebracht naar een bepaald moment in je leven, dat je eerder op Facebook hebt gedeeld. Deze nieuwe herinneringen kun je verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Meer Facebook herinneringen

Facebook breidt het aantal berichten over je herinneringen uit. Wellicht ken je de berichten wel waarin je teruggebracht wordt naar een moment van enkele jaren terug. Blijkbaar is dit zo’n succes, dat Facebook je meer soorten herinneringen gaat sturen. Het idee achter deze herinneringen is dat je ze opnieuw deelt met je vrienden.

De nieuwe herinneringen zijn op dit moment verbonden aan een specifieke maand of seizoen. Zo krijg je bijvoorbeeld een serie foto’s voorgeschoteld uit afgelopen zomer, of januari. In onderstaande screenshot zie je hoe dit in de praktijk eruit ziet.

facebook herinneringen

Ook je vriendschappen worden vanaf nu extra benadrukt. Zo krijg je een felicitatie van Facebook als je bijvoorbeeld meer dan honderd vrienden hebt gemaakt via het sociale netwerk, of dat je vrienden jouw berichten meer dan duizend keer een like hebben gegeven. In de toekomst gaat Facebook op meer momenten zulke berichtjes sturen. In tegenstelling tot de herinneringen zijn deze felicitaties nog niet deelbaar met je vrienden. Daar komt in de toekomst verandering in.

Meldingen uitzetten

Vind je het allemaal teveel worden? Dan mag je de herinneringen natuurlijk ook uitschakelen. De berichten verschijnen automatisch in je nieuwsfeed waar je ze direct kunt delen. Tik je echter op de drie puntjes bij dit bericht, dan krijg je de mogelijkheid om aan te geven dat je deze berichten niet nogmaals wil ontvangen.

Facebook doet in ieder geval zijn best om de herinneringen die getoond worden, zo vrolijk mogelijk te maken. Je wil natuurlijk niet zomaar aan een vervelend moment in je leven terugdenken. Facebook probeert je berichten zo te filteren, dat je alleen foto’s krijgt waar je blij van wordt.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu