De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 9 apps zijn nu beschikbaar in vr met Google Daydream

Thomas Haenen
9 december 2016, 12:04
2 min leestijd
Deze 9 apps zijn nu beschikbaar in vr met Google Daydream

Netflix, Need for Speed en zeven andere apps zijn vanaf beschikbaar voor Google Daydream. Daarmee wordt het virtual reality-platform verder uitgebreid.

Lees verder na de advertentie.

Meer Google Daydream-apps

Google lijkt met de nieuwe Daydream-apps een breed publiek te willen aanspreken. Zo zijn er virtual reality-games voor alle leeftijden, virtuele ervaringen om de wereld mee te ontdekken en videoplatformen waarmee je geniet van je favoriete series en films. Je kunt de genoemde titels downloaden via de Play Store in Daydream-modus.

In Nederland kunnen we er overigens nog niet van profiteren. De Daydream View, de eerste vr-headset met Daydream-ondersteuning, wordt hier nog niet verkocht. De enige smartphones die op dit moment compatibel zijn met de headset, de Google Pixel en Pixel XL, worden hier bovendien ook nog niet officieel verkocht.

Van Netflix tot Need for Speed

HBO kijken kan nu ook in vr, met HBO GO voor Daydream. De videodienst verdwijnt in Nederland helaas eind dit jaar, maar onder andere in de Verenigde Staten kun je in een virtuele bioscoop genieten van Game of Thrones, Westworld en andere HBO-series. Daarnaast verschijnt er een Netflix-versie van Daydream, die nog voor de kerst beschikbaar moet zijn. Met NextVR kun je sportwedstrijden en concerten live meemaken in vr, of later terugkijken.

Ook verschijnen er een aantal nieuwe games. Met LEGO BrickHeadz Builder VR bouw je je eigen LEGO-poppetje, terwijl GunJack 2: End of Shift een futuristische shooter is. Layers of Fear: Solitude en Wands zijn actiegames waarin je mysterieuze werelden verkent. In Underworld Overlord speel je zelf de bad guy, die zijn basis moet verdedigen tegen alle goedzakken die je monsters proberen te verslaan.

Tot slot verschijnt er nog voor de feestdagen Need for Speed: No Limits VR, een virtual reality-versie van één van de populairste series racegames aller tijden. Het spel biedt verschillende snelle wagens die je kunt gebruiken om door spannende locaties te racen.

Lees het laatste nieuws over Google Daydream

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu