De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Meer betalende abonnees voor Spotify, populariteit app groeit

Redactie
12 januari 2015, 17:12
2 min leestijd
Meer betalende abonnees voor Spotify, populariteit app groeit

De muziekstreamingdienst Spotify heeft bekendgemaakt dat de service momenteel 15 miljoen betalende abonnees en 60 miljoen actieve gebruikers heeft.

Lees verder na de advertentie.

Meer betalende Spotify abonnees

spotify abonnees

Dat maakt Spotify bekend op de eigen website. Vlak voor het einde van 2014 behaalde de dienst deze indrukwekkende cijfers. In november stond de teller nog op 12,5 miljoen betalende en 50 miljoen actieve gebruikers. Dat betekent dat het grootste deel van de luisteraars nog niet betaalt voor de streamingservice, wat een aantal artiesten in 2014 in het verkeerde keelgat schoot. Sommige trokken hun muziek daardoor terug.

Ruim de helft (52 procent) van de Spotify-abonnees beluistert tegenwoordig muziek via de app op hun mobile apparaat. Dat percentage is onderverdeeld in smartphones (42 procent) en tablets (10 procent). De desktopversie is de laatste maanden minder populair geworden, maar toch nog goed voor een aandeel van 45 procent. De webplayer, die je onder andere op Facebook vindt, heeft een aandeel van 3 procent.

Het is nu sinds een jaar mogelijk ook naar muziek via Spotify te luisteren wanneer je geen abonnement op de streamingdienst hebt. Gratis Spotify-gebruikers mogen onbeperkt muziek luisteren via hun mobiele apparaat, maar krijgen wel advertenties te horen (net als op pc).

Spotify-app voor Android

spotify android

Spotify op Android werkt als een gewone muziekspeler, al heb je voor alle functies een betaald abonnement nodig (10 euro per maand). Met de gratis versie kun je alleen willekeurige muziek beluisteren in de shuffle-modus.

De indeling van Spotify is rechttoe rechtaan. Bovenin zie je de naam van het album, met daaronder de albumafbeelding. Vervolgens zie je welk nummer je beluistert (met daaronder wederom de naam van de afbeelding) en standaardknoppen als pauze/spelen, vorige, volgende, willekeurig en herhalen. Ook kun je zien hoe lang het nummer precies duurt.

Verder kun je zelf afspeellijsten maken en beluisteren of die van je vrienden (of onbekenden) opzoeken en aanzetten, terwijl de muziek op de achtergrond blijft spelen. Je kunt tevens zoeken op specifieke nummers of in één keer een album aantikken en direct beginnen met luisteren. Hoewel sommige databundels zo zijn ingesteld dat Spotify niet van je aantal MB’s afgaat, is het ook mogelijk tracks offline te beluisteren, door ze van tevoren te downloaden op je Android-apparaat. Zo weet je zeker dat je altijd je muziek bij de hand hebt, waar je ook bent.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Bron: Spotify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu