Livestream-app Meerkat komt ook naar Android

Meerkat, de populaire iOS-app waarmee je met een druk op de knop livestreams maakt en deelt met je volgers op Twitter, komt ook naar Android. Het team achter Meerkat laat weten aan Android Planet dat een Android-app in ontwikkeling is.

Onofficiële Meerkat Android-app al beschikbaar

meerkat androidOp de vraag wanneer de Meerkat Android-app beschikbaar wordt, kan een woordvoerder nog geen antwoord geven. Wel is er momenteel al een onofficiële versie van de app die je kunt gebruiken om Meerkat-streams te bekijken. De mogelijkheden van de app zijn echter beperkt en veel gebruikers melden problemen met het openen en bekijken van streams.

Een officiële Meerkat Android-app is echter in aantocht en die zal naar verwachting dezelfde functies bieden als de app voor iOS. Daarmee kun je livestreams starten en bekijken. In het eerste geval krijgen je Twitter-volgers een tweet met een link in hun tijdslijn. Door hierop te klikken, kunnen ze je livestream vanaf elk apparaat bekijken. Meerkat biedt ook de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen en te reageren op livestreams. Wanneer er nieuwe streams starten, stuurt de app pushnotificaties.

Momenteel maken zo’n 300.000 mensen gebruik van Meerkat. Vooral tijdens en na het festival South by Southwest (SXSW) steeg de populariteit van de applicatie flink. Onlangs kreeg bedenker Ben Rubin een investering van 12 miljoen dollar om de app verder te ontwikkelen. Op papier heeft Meerkat een waarde van 40 miljoen dollar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Katch  uploadt  Meerkat-video’s naar YouTube

Katch is geen app, maar een handige tool die videostreams van Meerkat automatisch uploadt naar YouTube. Het enige dat je hoeft te doen is de hashtag #katch toevoegen aan de beschrijving van je Meerkat-video. Of de functie die  Katch biedt op termijn ook aan de app wordt toegevoegd, laat de woordvoerder van Meerkat in het midden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.