De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Clouddienst Mega krijgt fraaie nieuwe Android-app

Redactie
23 december 2014, 15:45
1 min leestijd
Clouddienst Mega krijgt fraaie nieuwe Android-app

Mega is een populaire clouddienst die gebruikers gratis 50GB aan opslagruimte geeft. De Mega Android-app is nu ook vernieuwd, om de ervaring op mobiel nog beter te maken.

Lees verder na de advertentie.

Mega is het geesteskind van Kim Dotcom, de omstreden entrepreneur die MegaUpload op zijn naam heeft staan. Mega is een clouddienst die gebruikers de mogelijkheid geeft om bestanden versleuteld op te slaan. Zij kunnen dan een link delen waarmee gebruikers het versleutelde bestand kunnen downloaden. Mega kan zelf niet in de bestanden van gebruikers kijken, zo beweert de dienst.

Over de Mega Android-app

De nieuwe Mega Android-app, die versienummer twee draagt, verkeert in een bètafase maar is al erg handig in gebruik. Zo biedt de app een handige mappenstructuur waardoor je gemakkelijk kunt navigeren. Daarnaast heb je in de app toegang tot mappen die met jou zijn gedeeld en kun je via een geïntegreerde galerij direct jouw foto’s en video’s van Mega bekijken, en dergelijke content naar de cloud uploaden.

Verder biedt de app de mogelijkheid om audio- en videobestanden naar een toestel te streamen, zijn uploads voortaan even te pauzeren en worden foto’s en video’s met een stabielere verbinding naar de cloud geüpload.

Download Mega voor Android

Mega is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download Mega in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu