Meganoid: ijzersterk platformspel met retrographics

Redactie
3 maart 2011, 17:04
1 min leestijd

Meganoid is een nieuw platformavontuur in de Android Market. Het spel is overduidelijk geïnspireerd door spellen uit de jaren tachtig en negentig, zoals Megaman en Metroid. “Daarom ook de naam Meganoid”, aldus ontwikkelaar OrangePixel. In het platformspel bestuur je een antiheld, die de planeet moet redden. De besturing is erg makkelijk: links in beeld bevinden zich twee knoppen om naar links of naar rechts te lopen. Rechts in beeld bevindt zich een knop om te springen. Het is mogelijk om een extra hoge sprong te maken door in de lucht nog een keer op de Spring-knop te drukken.

De werelden en de personages zijn prachtig vormgegeven. Mede door de muziek voelt het alsof je een spel speelt uit het NES-tijdperk. Het spel bevat 40 levels. De ontwikkelaar belooft dat er de komende maanden nog 60 levels worden toegevoegd, dus voorlopig hoef jij je niet te vervelen.

Lees verder na de advertentie.

Meganoid is gratis te downloaden. Direct installeren? Ga naar de webversie van de Android Market en klik op ‘Install’. De applicatie wordt dan automatisch op jouw toestel geïnstalleerd. Surf je in de mobiele browser op je Android-toestel? Klik dan hier om de applicatie rechtstreeks te installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu