Mensen of apparaten ‘taggen’ en (terug)vinden met Toothtag

Redactie
1 maart 2011, 15:23
2 min leestijd
Mensen of apparaten ‘taggen’ en (terug)vinden met Toothtag
Toothtag

Het bedrijf NeuAer wil graag dat smartphones het gedeelte ‘smart’ meer uitstralen. Dit laten de ontwikkelaars zien met de nieuwe Android applicatie Toothtag. Bij deze applicatie draait het om de localisering van apparaten. Hierbij maakt Toothtag gebruik van verschillende radiosignalen, namelijk: GPS, Bluetooth, Wi-Fi en NFC. Er zijn natuurlijk al meer locatie en check-in apps in de Android Market, maar NeuAer heeft dit – zover het nu mogelijk is – meer uitgebreid.

Met deze applicatie kun je een apparaat met Bluetooth ‘taggen’. Zodra je in de buurt bent van het desbetreffende toestel zie je dat verschijnen in de applicatie. Om een voorbeeld te geven: Je gaat winkelen in een stad en parkeert je auto. Vervolgens kom je terug, loop je naar de parkeerplaats en zet Toothtag aan. Gezien je eerder al je auto met Bluetooth hebt getagt (of een apparaat in de auto) kun je de applicatie gebruiken om de auto via GPS op te sporen. Of je bent bijvoorbeeld op een groot feest en bent benieuwd hoeveel van je vrienden er zijn, je kijkt even op Toothtag en je ziet wie er is en waar die persoon is.

Lees verder na de advertentie.

Als extraatje kun je bepaalde activiteiten laten gebeuren als je in de buurt bent van een getagt apparaat. Zoals je telefoon laten vibreren of een geluid laten afspelen zodat je weet dat je in de buurt bent van iemand. Een Foursquare check-in is ook mogelijk, dus als je op je werk graag mayor wilt worden, dan hoef je alleen Toothtag te draaien. Je Android-telefoon maakt automatisch verbindingen met het Wi-Fi-netwerk en de rest gaat vanzelf. Dit soort activiteiten kun je instellen op het moment dat je in de buurt komt van een apparaat/werkplek/locatie of juist wanneer je buiten het bereik ervan valt.

Een privacy inbreuk? Dat is een persoonlijke kwestie. Om te zien waar iemand is moet die persoon wel een toestel hebben waar Bluetooth standaard aanstaat. Daarnaast moet de telefoon getagt zijn door jou. Toothtag een keer proberen? De app is gratis te downloaden in de Android Market.

Wat vinden jullie, is dit een privacy inbreuk app wat niks wordt of een app die in de toekomst voor iedereen gebruikelijk is?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu