Zo vind je nieuwe vrienden in de Facebook-app

Erwin Vogelaar
1 februari 2017, 19:36
2 min leestijd
Zo vind je nieuwe vrienden in de Facebook-app

Facebook introduceert een manier om nieuwe vrienden te vinden op Facebook. De functie heet ‘Mensen ontdekken’ en wordt nu uitgerold naar de app.

Lees verder na de advertentie.

Mensen ontdekken

Als je door Facebook scrolt zul je wel eens een lijstje tegenkomen van potentiële nieuwe vrienden. Dit zijn altijd vrienden van je vrienden, waardoor je zelden mensen buiten je eigen bubbel tegenkomt. Behalve misschien in een vermoeiende discussie over politiek. Daarom rolt Facebook nu een nieuwe functie uit: Mensen ontdekken. De functie vind je door naar het menu in de app te gaan en daar bij apps te zoeken naar ‘Mensen ontdekken’. Aangezien de functie nog uitgerold wordt, kan het zijn dat je de optie nog niet hebt.

Het idee achter deze functie is dat je een lijst krijgt met allerlei mensen waar je op een of andere manier mee te maken hebt. Zo kun je kijken bij mensen die in dezelfde Facebook-groepen zitten als jij, of naar dezelfde evenementen gaan. Tevens kun je zien wie er bij hetzelfde bedrijf werken of in jouw woonplaats wonen. Het voelt wat ongemakkelijk om op deze manier door de profielen van vreemden te bladeren, maar de functie kan wellicht handig zijn voor bedrijven om te netwerken of voor het vinden van een date. Toch kunnen we ons ook voorstellen dat mensen ongemakkelijk worden over het idee dat hun profiel hiervoor gebruikt wordt.

mensen ontdekken

Facebook vraagt je voor het gebruik van de functie eerst om jezelf voor te stellen. Hiervoor word je langs enkele categorieën op je profiel geleid om deze in te vullen, zoals met een korte biografie. Dit is echter niet nodig om de functie te gebruiken.

Facebook downloaden

De nieuwe functie lijkt via de server uitgerold te worden, maar toch is het slim om de nieuwste versie van de app geïnstalleerd te hebben staan. Downloaden doe je in de Play Store via onderstaande link.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu