De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google hernoemt Messenger-app naar Android Berichten

Rick van der Veer
24 februari 2017, 12:29
2 min leestijd
Google hernoemt Messenger-app naar Android Berichten

Google heeft zijn Messenger-app voor sms een andere naam gegeven. Het bedrijf is bovendien verder aan het sleutelen aan rcs-ondersteuning in Android Berichten.

Lees verder na de advertentie.

Android Berichten

De laatste versie van Android Berichten heeft naast een nieuwe naam ook een verbeterd setup-proces gekregen. Dat proces is gericht op providers die rcs ondersteunen, de opvolger van sms. Daarnaast zijn er een reeks fixes doorgevoerd die de stabiliteit van de app ten goede moeten komen.

Android Berichten

Android Berichten staat op een aantal toestellen als standaard sms-app ingesteld. Onder meer smartphones van Lenovo, de Nexus 5X en Nexus 6P gebruiken de app om je sms’jes te laten versturen. Een aantal andere bedrijven hebben toegezegd de app ook op hun toestellen te zetten, waaronder Wiko, Sony, Nokia en HTC. Deze toezegging is deel van Googles initiatief om de adoptie van rcs te versnellen.

Rcs, rich communication services, moet op termijn het behoorlijk ouderwetse sms gaan vervangen. Om dit te bewerkstelligen werkt Google samen met providers wereldwijd om het systeem te perfectioneren. Ook de koepelorganisatie GSMA is hard bezig met het doorzetten van rcs als berichtensysteem dat universeel en wereldwijde communicatie mogelijk moet maken.

De voordelen van rcs over sms en mms zijn talrijk, en lijken op de opties van berichten-apps zoals WhatsApp. Zo kun je er afbeeldingen mee versturen, groepsgesprekken houden en zien wie er aan het typen is. Daarnaast biedt rcs ook de mogelijkheid om bij te houden wie jouw berichten gelezen heeft. Het ideaal van rcs is dan ook dat je geen losse app meer nodig hebt om te communiceren met je vrienden, ongeacht welke smartphone ze hebben of welke apps ze gebruiken.

Android Berichten downloaden

Je kunt Android Berichten gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande link. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.4 nodig.

Download Android Berichten in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu