Zo wordt je interactie met Facebook Messenger-bots verbeterd

Erwin Vogelaar
1 juli 2016, 19:43
2 min leestijd
Zo wordt je interactie met Facebook Messenger-bots verbeterd

Facebook zet met Messenger hoog in op de chatbots. Via deze bots kunnen gebruikers op een gemakkelijke manier in contact komen met bedrijven. Er zijn enkele belangrijke veranderingen voor deze interacties op komst.

Lees verder na de advertentie.

Messenger bots verbeteringen

Het is nog maar twee maandjes geleden dat Facebook zijn Messenger Platform heeft gelanceerd. Met dit platform krijgen ontwikkelaars de kans om snel bots te maken voor Facebook Messenger. Deze bots hebben veel verschillende functies, maar worden voornamelijk gebruikt door bedrijven om zo met hun klanten in contact te komen. Er is goed gebruik gemaakt van het Messenger Platform, want er zijn inmiddels al meer dan 11,000 bots gelanceerd. Nu worden er wat nieuwe functies toegevoegd om de interactie met deze bots een stukje makkelijker te maken.

messenger bots verbeteringen

Allereerst krijg je ook bij de bots van Messenger de mogelijkheid om quick replies te sturen. Dit betekent dat je een keuze kunt maken uit enkele vooropgestelde reacties, zonder dat je de reactie hoeft uit te typen. Deze vooropgestelde reacties worden bepaald vanuit de meest recente reacties die je eerder naar de bot hebt gestuurd.

Daarnaast krijgen bots ook een vast menu linksonder het scherm, zodat je niet alle commando’s voor de bot hoeft te onthouden. Dit menu heeft ondersteuning voor maximaal vijf commando’s. Ook kun je een bot op stil zetten, zoals je een gesprek met je vrienden op stil zet.

Voor de bedrijven achter de bots is het straks mogelijk om gifs, audio, video en bestanden te sturen via chatbots. Ook wordt het voor de bedrijven mogelijk om de accounts van hun klanten te koppelen met Messenger-accounts. Gebruikers moeten dit echter wel eerst goedkeuren.

Facebook Messenger downloaden

Facebook Messenger kun je helemaal gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Bovenstaande updates zijn gemaakt voor het Messenger Platform, dus nu kunnen ontwikkelaars de nieuwe functies doorvoeren naar hun bots. Verwacht de nieuwe functies dus binnenkort in je botgesprekken.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu