De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Metal: energiezuinige Facebook-app met Material Design

Wouter Nijsen
21 augustus 2015, 15:22
1 min leestijd
Metal: energiezuinige Facebook-app met Material Design

Metal for Facebook is een alternatieve Facebook-app die beschikt over het Material Design van Android 5.0 en er fraai uitziet. Bovendien is de app klein en energiezuinig.

Lees verder na de advertentie.

Facebook met Material Design

Metal is een nieuwe Android-app die de standaard Facebook-app vervangt. De applicatie  is gebaseerd op Tinfoil for Facebook,  beschikt over dezelfde functies en is aanzienlijk sneller  dan de normale Facebook-app. Onderscheidend aan Metal is het gebruik van het fraaie Material Design, waarbij de blauwe balk bovenin en ronde  actieknop rechtsonder het meeste opvallen.

Metal is ook een stuk lichter dan de reguliere Facebook-app. De applicatie weegt nog geen 2MB en verbruikt aanzienlijk minder energie omdat de mobiele versie van Facebook wordt ingeladen.

Vanuit het uitklapbare menu linksboven zijn alle functies van Metal for Facebook te benaderen. Zo heb je toegang tot de zoekfunctie, je persoonlijke pagina, het nieuwsoverzicht, berichten en notificaties. Vooral de notificaties  zijn erg handig, maar ze werken helaas  nog niet perfect.

Metal for Facebook werd onlangs bijgewerkt naar versie 3.5 en die brengt een aantal nieuwe opties. Zo kun je voortaan naar beneden swipen om je feed te vernieuwen, krijg je een notificatie als er een update beschikbaar is, en is er een nieuw thema en verbeterde donkere modus aanwezig.

Download Metal for Facebook

Metal for Facebook is (nog) niet te vinden in Google Play, maar is te downloaden via de officiële Google+-community van de app. Daar vind je de nieuwste versie als apk-bestand. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android.

Update: Metal for Facebook is nu ook vanuit Google Play te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu