De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Test slimmer de internetsnelheid van je smartphone met Meteor

Rick van der Veer
4 april 2017, 16:59
2 min leestijd
Test slimmer de internetsnelheid van je smartphone met Meteor

OpenSignal heeft een app uitgebracht om je internetsnelheid op je smartphone te testen. Meteor toont allerlei nuttige informatie in een overzicht dat makkelijk te begrijpen is.

Lees verder na de advertentie.

Snelheid meten met Meteor

Meteor is een speedtest-app die het net ietsje anders aanpakt. In plaats van je allerlei gegevens te tonen die op zichzelf staand niets betekenen, helpt de app je snel bepalen hoe goed je verbinding is.

Nadat je je verbinding hebt getest toont Meteor een overzichtje van hoe goed je verbinding werkt voor de apps op je toestel. Zo bleek dat zowel onze wifi- als onze 4G-verbinding uitstekend geschikt was voor apps als YouTube, Facebook en WhatsApp. Meteor kan dit voor 16 verschillende apps testen, en je kunt er hiervan 6 tegelijk in de app instellen.

Meteor gebruikt verschillende kleuren om aan te geven hoe goed iets is. Is een waarde geel, dan is dit bovenverwacht goed. Rood is goed genoeg, blauw is net werkbaar, terwijl grijs flinke problemen aangeeft. Je hoeft dus eigenlijk niet eens te begrijpen wat het betekent als je downloadsnelheid 5 Mbps bedraagt; de app vertelt je wat je er wel en niet mee kan doen.

Op het dashboard zie je alle locaties waar je een test gedaan hebt. Zo kun je makkelijk in kaart brengen waar je verbinding goed is en waar deze juist iets te wensen over laat. Deze feature hangt samen met de OpenSignal-dekkingskaart, waarop je ziet hoe goed het bereik van de verschillende mobiele netwerken per land en per locatie is. Deze kaart wordt samengesteld door gebruikers die met de OpenSignal-app bijdragen aan het bijhouden van deze gegevens.

Meteor downloaden

Meteor is gratis te downloaden uit de Play Store via onderstaande link. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.1 of hoger nodig.

Download Meteor in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu