Meter: fraaie live wallpaper van Google toont systeeminformatie

Wouter Nijsen
10 oktober 2015, 16:08
1 min leestijd
Meter: fraaie live wallpaper van Google toont systeeminformatie

Meter is een nieuwe live wallpaper van Google die nu beschikbaar is in de Play Store. De app toont naast een fraaie afbeelding ook systeeminformatie op de achtergrond.  

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Meter

Meter is afkomstig uit  Google Creative Lab, een divisie binnen Google die ook verantwoordelijk was voor Lip Swap en Tunnel Vision. Bij Creative Lab bedenken mensen innovatieve ideeën om Google verder te helpen, maar af en toe worden er ook apps ontwikkeld.

Met het nieuwe Meter haal je een fraaie live wallpaper binnen die ook functioneel is. De app toont namelijk informatie als het batterijpercentage, het wifi-signaal en de notificaties op de  achtergrond. Het batterijpercentage  wordt getoond als een paarse cirkel, het wifi-signaal in een groene driehoek  en notificaties verschijnen in een blauw vierkant.

Na de installatie van Meter kun je in de app aangeven welke informatie als wallpaper moet worden getoond. Gedurende de dag wordt er telkens een andere vorm getoond, wanneer je je smartphone bijvoorbeeld ontgrendelt. Geinig is dat de vormen ook bewegen wanneer je je Android kantelt. Het is een simpel effect, maar het ziet er fraai uit.

Meter downloaden

Meter heeft niet veel om het lijf, maar is een toffe app om je Android-toestel mee te personaliseren. Wil je de applicatie eens proberen, dan kun je `m via de link hieronder downloaden. Meter vereist 1MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0.3 of hoger voor de installatie.

Download Meter in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu