Metro komt met smartwatch-app voor Android Wear

Gijs Ettes
22 mei 2015, 11:15
1 min leestijd
Metro komt met smartwatch-app voor Android Wear

De krant Metro heeft vandaag een Android Wear-app gelanceerd die meldingen geeft van het laatste en populairste nieuws. De app werd ontwikkeld in samenwerking met Asus.

Lees verder na de advertentie.

In een handomdraai het laatste nieuws lezen

De berichten die de smartwatch-app toont, worden door de redactie van Metro geselecteerd, waarbij ook wordt gekeken naar ontwikkelingen op de social media-kanalen van Metro. Gebruikers kunnen het bericht bekijken op hun smartwatch, openen op hun telefoon en desgewenst opslaan om later terug te lezen. Opgeslagen artikelen verschijnen onder het tabblad ‘Mijn favorieten’ in de smartphone-app.

“Uitgangspunt is om op elk device een relevante gebruikerservaring te creëren. Dat is een uitdaging als het device relatief nieuw is zoals bij de smartwatch. Door de app in nauwe samenwerking met de fabrikant te maken, verwachten wij andere uitgevers een stapje voor te zijn”, aldus Stephan Wagenaar van Metro.

Metro smartwatch-app downloaden

Via onderstaande link kun je de Metro smartwatch-app downloaden. De app is gratis en vereist Android 4.3+ nodig en tenminste 7,9MB aan vrije opslagruimte.

Download Metro in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu