De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo stel je tweestapsverificatie in met Microsoft Authenticator

Wouter Nijsen
15 augustus 2016, 13:55
2 min leestijd
Zo stel je tweestapsverificatie in met Microsoft Authenticator

Microsoft heeft zijn nieuwe Authenticator-app gepubliceerd in de Play Store. Hiermee kun je gemakkelijk tweestapsverificatie gebruiken met je Microsoft-account, direct vanaf je Android-toestel.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator is niet compleet nieuw, want het bedrijf had al een tweetal mobiele apps voor tweestapsverificatie: Microsoft-account en Azure Authenticator. Deze apps zijn nu samengevoegd tot Microsoft Authenticator, dat beschikt over een fris design en enkele nieuwe functies. Authenticator is overigens beschikbaar als een update voor Azure, dus als je deze app al had geïnstalleerd, hoef je niet de Play Store te doorzoeken.

microsoft authenticator

Net als andere tweestapsverificatie-apps steekt Microsoft Authenticator vrij simpel in elkaar. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd, dien je in te loggen met je Microsoft-account en deze toe te voegen aan het overzicht. In de stappen hieronder leggen we uit hoe je de app op de juiste manier instelt.

  1. Download en installeer Microsoft Authenticator en log in met je Microsoft-account;
  2. Zorg vervolgens dat tweestapsverificatie is ingeschakeld voor je account. Dit doe je door naar deze pagina te gaan en de optie in te schakelen;
  3. Wanneer je vervolgens op je pc probeert in te loggen om bijvoorbeeld je Outlook-inbox te bekijken, merk je dat je de aanmelding moet goedkeuren. Op je telefoon verschijnt hiervoor een melding;
  4. Heb je de aanvraag goedgekeurd, dan wordt er zonder problemen ingelogd.

In de app worden verder elke 30 seconden verificatiecodes gegenereerd. Die kun je gebruiken voor andere accounts of als je tijdelijk geen internetverbinding hebt. Handig is dat je aanmeldingen ook kunt goedkeuren met je smartwatch, doordat de meldingen ook worden gestuurd naar je Android Wear-horloge.

Naast Microsoft Authenticator zijn er meer goede tweestapsverificatie-apps voor Android beschikbaar. Denk aan Google Authenticator, Authy en LastPass Authenticator. Deze applicaties werken op een vergelijkbare manier en laten je op simpele wijze veiliger inloggen.

Download Microsoft Authenticator in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu