Microsoft brengt officiële Hotmail-app voor Android uit

Redactie
4 oktober 2011, 11:18
2 min leestijd
Microsoft brengt officiële Hotmail-app voor Android uit
Microsoft brengt officiële Hotmail-app voor Android uit

Microsoft heeft een officiële Hotmail-applicatie voor Android uitgebracht. De mail-app ondersteunt push-mail, het synchroniseren van je kalender en contacten en werkt met meerder Hotmail-accounts tegelijk. Ook kun je foto’s vanaf je telefoon via Hotmail versturen, net als andere bijlagen. Al jaren zijn een hoop onofficiële Hotmail-applicaties te vinden in de Android Market die nogal wisselen in kwaliteit, maar Microsoft heeft hier echt zijn best gedaan om de Hotmail-ervaring naar Android toe te brengen.

Als je de Hotmail-app opent moet je eerst je gegevens invoeren en bepalen voor hoeveel dagen terug je mail wilt ontvangen. Ook kun je aangeven dat na een bepaalde grootte het mailtje niet meer binnen moet worden gehaald. Handig als je via 3G je mail binnenhaalt. Daarnaast kun je kiezen om je contacten en agenda met de telefoon te laten synchroniseren. Heb je alles ingevoerd, dan kom je in je inbox terecht. Je kunt per mail-account apart je e-mail bekijken of tegelijkertijd in de gezamenlijke inbox. Ook je mailmappen worden gesynchroniseerd.

Lees verder na de advertentie.

Het versturen van een mailtje gaat op op vergelijkbare manier zoals je van andere mobiele mailclients bent gewend. Via de app kun je ook het geheugen van je telefoon benaderen en dus kun je handig foto’s, documenten en andere bijlagen toevoegen aan je mailtje. Bijzonder fijn is ook de ondersteuning van push zodat je snel op de hoogte bent van nieuwe mailtjes. Je kunt zelf instellen hoe vaak de telefoon moet synchroniseren, zodat je hiermee wat op je batterijduur kan besparen.

Het is opvallend te noemen dat Microsoft ervoor kiest om een officiële app voor Hotmail te maken voor het concurrerende platform Android. Met de komst van Windows Phone zou je zeggen dat Microsoft de grote groep Hotmail-gebruikers naar haar eigen besturingssysteem toe zou willen lokken. En deze groep gebruikers is nog altijd groot. Hoewel veel Android-gebruikers standaard gebruiken maken van Gmail, is Hotmail nog altijd groter met naar schatting zo’n 350 miljoen gebruikers.

Hotmail voor Android is gratis te downloaden in de Android Market. Om de applicatie te gebruiken heb je minimaal Android 2.1 nodig. Tablets met Honeycomb worden niet ondersteund.

Downloaden via Android Market: Hotmail (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu