Microsoft brengt officiële Android-app Outlook uit, beschikbaar in Google Play Store

Redactie
28 november 2012, 11:22
1 min leestijd
Microsoft brengt officiële Android-app Outlook uit, beschikbaar in Google Play Store

Microsoft heeft vandaag de officiële Outlook-app uitgebracht. Outlook gaat onder andere Hotmail- en Live-adressen vervangen en de nieuwe website is helemaal in de stijl van Windows 8. De Android-app doet in de basis veel goed: je kunt e-mails versturen, via push ontvangen, je kalender en folders synchroniseren, bijlagen bekijken en meerdere Outlook-accounts gebruiken. Maar het design van de Outlook-app is echt om van te walgen.

Toegegeven: de officiële Hotmail-app was ook niet bepaald de mooiste app, maar het is toch echt vreemd waarom Microsoft een vrij lelijk en sterk verouderd app-design in de Google Play Store beschikbaar stelt. De app lijkt voor Android 2.2 Froyo ontwikkeld te zijn. Outlook is te gebruiken op Android-toestellen met Android 2.1 tot 2.3.3 en 4.0 tot 4.1. Op dit moment is de app nog niet compatibel met Honeycomb (tablets) en de laatste Jelly Bean-versie (smartphones en tablets).

Aan de screenshots te zien is de app getest op een Galaxy Nexus. Het is daarom vrij vreemd waarom Microsoft niet hun eigen Metro-design hanteert (denk aan het mooie My Xbox Live of Xbox SmartGlass) of gewoon het populaire Holo-interface van Android 4.0 Ice Cream Sandwich gebruikt.

Download: Outlook.com

Lees verder na de advertentie.

Categorie: Productiviteit
Spotlight: Microsoft
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Adventskalender