De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Waarom de Microsoft Edge-bèta voor Android de moeite waard is

Erwin Vogelaar
13 oktober 2017, 12:33
2 min leestijd
Waarom de Microsoft Edge-bèta voor Android de moeite waard is

Microsoft brengt zijn webbrowser Edge naar Android. Het is nu mogelijk om de Microsoft Edge Preview te downloaden en te testen op je smartphone. Dat is de moeite waard.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Edge Preview voor Android

Microsoft heeft definitief de stekker uit Windows Mobile getrokken, maar het bedrijf is niet klaar met smartphones. Daarom brengt Microsoft zijn browser Edge naar Android en iOS. Een testversie is nu beschikbaar via de Play Store. Hoewel de app dus nog instabiel kan zijn, is het toch de moeite waard om te proberen. Mits je een Windows-gebruiker bent.

microsoft edge preview

Het idee van Edge voor Android is namelijk dat Microsoft een naadloze ervaring tussen pc en smartphone wil creëren. Gebruik je Edge op Windows, dan ga je gewoon verder op dezelfde pagina op je smartphone. Dit werkt ook andersom. Daarnaast synchroniseren je favorieten, leeslijst en andere elementen tussen de twee apparaten. Let wel op dat je voor deze functie de Windows 10 Fall Creators Update nodig hebt.

Meer functies

Daarnaast biedt de app nog enkele handige functies. Zo is het mogelijk om de inhoud van een webpagina aan te passen, zodat het beter leesbaar wordt. De app heeft een ingebouwde qr-code-lezer en je gebruikt je stem om te zoeken op het web. De app werkt helaas op dit moment nog niet in het Nederlands.

Als browser is Edge niet zo opvallend. Het is een competent portaal om websites mee te bezoeken, maar kan niet tegen Chrome op. Gebruik je echter Edge op je Windows-pc, dan is Edge voor Android de logische keuze.

Natuurlijk kun je ook als Chrome-gebruiker de app proberen. Misschien weet Microsoft je wel te overtuigen om Edge op je pc voor meer te gebruiken dan een plek om Chrome te downloaden. Microsoft Edge Preview voor Android is via onderstaande link te vinden.

Download Microsoft Edge Preview in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu