Microsoft Hyperlapse: nieuwe timelapse-app voor vloeiende video’s

Wouter Nijsen
14 mei 2015, 17:20
1 min leestijd
Microsoft Hyperlapse: nieuwe timelapse-app voor vloeiende video’s

Microsoft heeft Hyperlapse onthuld, een nieuwe dienst die timelapsevideo`s maakt en het beeld stabiliseert. Zo zien video`s er een stuk vloeiender uit.

Lees verder na de advertentie.

Timelapsevideo`s maken met Hyperlapse

Microsoft maakte al een tijdje geleden bekend aan een nieuwe dienst voor het maken van timelapsefilmpjes te werken, en die is vandaag verschenen. Hyperlapse is ook beschikbaar als Android-app en laat je gemakkelijk timelapsevideo`s maken, die door de app dan gestabiliseerd worden, zodat beelden een stuk vloeiender ogen.

https://www.youtube.com/watch?v=twncW4PLdsY

Het unieke aan Microsoft Hyperlapse is dat de software specifieke frames uit de beelden kiest en vervolgens combineert. Hierdoor zien video`s er een stuk vloeiender uit, dan wanneer de dienst standaard frames samenvoegt. Hyperlapse is ook slim door het feit dat de app beelden versnelt wanneer er even niets belangrijks wordt getoond.

Microsoft Hyperlapse voor Android downloaden

Hyperlapse van Microsoft is beschikbaar als  bètaversie en daarom nog niet in Google Play  beschikbaar. Om de app te kunnen downloaden dien je lid te worden van de Google+-community. Daar worden de stappen die je moet doorlopen kort beschreven.

Belangrijk om te weten is dat Microsoft Hyperlapse maar op een beperkt aantal Android-toestellen werkt. Om de app te kunnen gebruiken dien je over een Samsung Galaxy S6 of S6 Edge, S5, Note 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9, HTC One M8, One M9 of Sony Xperia Z3 te beschikken. Microsoft belooft wel dat er spoedig meer toestellen aan dit rijtje worden toegevoegd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu