Microsoft introduceert eerste eigen Android-applicatie: Microsoft Tag

Redactie
4 maart 2010, 10:48
2 min leestijd
Microsoft introduceert eerste eigen Android-applicatie: Microsoft Tag
android microsoft tag

Microsoft heeft voor het eerst een eigen applicatie voor het Android-platform uitgebracht. Dat is opvallend, want Android is een grote concurrent van Microsoft’s eigen mobiele platform, Windows Mobile. Toch zit er een idee achter: Microsoft Tag werkt ook al op iPhone, Blackberry, Symbian S60 en J2ME-telefoons. Hoe meer mensen Microsoft Tag gaan gebruiken, hoe groter de kans dat het tot een standaard uitgroeit.

Microsoft kondigde de lancering van de Android-applicatie aan op de eigen MSDN-blogs. Tag is een in eigen huis ontwikkelde 2D-barcode. Je gebruikt de applicatie door je telefooncamera op een van de kleurrijke barcodes te richten. De barcodes zijn vergelijkbaar met QRCode, maar bestaan uit gezigzagde tandjes in diverse kleuren. Bedrijven kunnen het bijvoorbeeld gebruiken om kortingscoupons weg te geven. Microsoft Tag bestaat iets meer dan een jaar en daarom heb ik laatst een artikel geschreven hoe het er, een jaar na de lancering, voorstaat met Tag. Volgens Microsoft zie je de Tag-codes steeds vaker op bushokjes, in tijdschriften en op billboards – maar dat zal vooral in de VS zijn, want in Nederland heb ik er nog nooit eentje ‘in het wild’ aangetroffen.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft bracht eerder de applicaties Seadragon Mobile en Bing uit voor het iPhone-platform, dus wellicht komen die er ook nog voor Android aan. Wat de 2D-barcodes van Tag betreft: er zijn veel meer bedrijven mee bezig, waaronder Google zelf. Google heeft bijvoorbeeld barcode-stickers uitgedeeld die je op de achterkant van je Android-toestel kunt plakken. Door elkaars barcodes te scannen kun je persoonlijke informatie opvragen. Het uitwisselen van visitekaartjes is dan niet meer nodig.

Microsoft Tag is gratis in de Android Market te vinden (zelf heb ik ‘m niet kunnen vinden, maar hij zou er volgens de blogposting van Microsoft toch echt moeten zijn). Meer informatie over Microsoft Tag is te vinden op de website van Microsoft.

Categorie: Tools
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's